Unngikk fiasko

Italia slipper en gjentakelse av kvalifiseringsfadesen foran VM-sluttspillet i Qatar. Mandag ble billetten til neste års EM sikret med 0-0 mot Ukraina.

TØFFE DUELLER: Men Italia sikret naturligvis 0-0 når de trengte det. Foto: NTB
TØFFE DUELLER: Men Italia sikret naturligvis 0-0 når de trengte det. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Forutsetningene foran kampen i Leverkusen var krystallklare. Ukraina måtte vinne for å fravriste Italia den andre EM-billetten fra kvalifiseringsgruppe C. England hadde sikret den første.

Den oppgaven ble til slutt for stor for ukrainerne, til tross for at kampen sto og vippet gjennom 90 minutter.

Italia kom seg ikke til Qatar-VM etter en sjelden kvalifiseringsfiasko. Til neste års EM-sluttspill i Tyskland er imidlertid mannskapet til Luciano Spalletti tittelforsvarere.

Trøsten for Ukraina er at det kommer en ny sjanse til å sikre EM-billetten i nasjonsliga-omspillet til våren.

Bernt Nikolai Hulsker sammenlikner livvaktene til Erling Braut Haaland og Lionel Messi. Video: Olsen / Ljosland / Hulsker Vis mer

Tsjekkia og Slovenia kunne mandag juble over å ha løst billett til fotball-EM i Tyskland neste sommer.

Det sto mye på spill i avslutningskampene i kvalifiseringsgruppe E og H. I hver gruppe var det rene finaler om de to siste EM-plassene.

I gruppe E vant Tsjekkia 3-0 over Moldova og er sammen med Albania direktekvalifisert til mesterskapet neste sommer. David Doudera sendte tsjekkerne i ledelsen tidlig i kampen. Etter at Moldovas Vladyslav Baboglo ble utvist, scoret Tomás Chorý og Tomas Soucek hvert sitt mål.

Unngikk fiasko

Polen endte som nummer tre. Laget får en ny sjanse i nasjonsliga-omspillet.

I gruppe H var Danmark sikret plass før 0-2-tapet mot Nord-Irland, mens Slovenia slo Kasakhstan 2-1 og er klar for EM. Leipzigs stortalent Benjamin Sesko sendte vertene i ledelsen, før Ramazan Orazov tente Kasakhstans håp.

Benjamin Verbic slukket det kasakhstanske håpet med sin scoring like før slutt. Kasakhstan får imidlertid en ny sjanse gjennom omspill i nasjonsligaen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer