Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Unngikk «tragedie» da Champions Leagues finalearena begynte å falle fra hverandre

Benfica-Sporting utsatt.

LIVSFARLIG: En del av stadiontaket - i aluminium - som falt ned i Lisboa i går kveld. Foto: Armando Franca / AP / NTB Scanpix
LIVSFARLIG: En del av stadiontaket - i aluminium - som falt ned i Lisboa i går kveld. Foto: Armando Franca / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Et kvarter før avspark av storkampen mellom Benfica og Sporting i Lisboa i går, ble Estadio Da Luz evakuert.

Det var sterk vind over den portugisiske hovedstaden, og små deler var allerede begynt å ramle av stadiontaket da arrangørene valgte å tømme arenaen.

Finalearena Og godt var det, skal vi tro presidenten i den portugisiske fotballigaen, Mario Figueiredo. På en pressekonferanse i Lisboa i går kveld, sa han:

- Små deler hadde falt av taket. Et hastemøte ble avholdt 15 minutter før avspark, og vi spurte sivilforsvaret om kampen kunne spilles som planlagt. De sa nei - og ba oss evakuere stadion så raskt som mulig, sier han.

KRAFTIG VIND: Her snør det isolasjon over La Luz i Lisboa. Foto: NTB Scanpix
KRAFTIG VIND: Her snør det isolasjon over La Luz i Lisboa. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var her EM-finalen ble spilt for ti år siden, og det er her Champions League-finalen skal avholdes i mai.

- Heldigvis ble dette vedtaket fattet tidlig, for kort tid etterpå begynte deler av taket å ramle ned. En tragedie ble unngått. Vi måtte ta dette drastiske grepet, sier ligapresidenten.

Holdt igjen bortefansen Ikke alle var like fornøyde: I de fleste oppgjør, og i hvert fall når rivaler av dette kaliberet møtes, er det vanlig praksis å be bortesupporterne stå igjen noen minutter, for å unngå sammenstøt utenfor stadion. Dette skjedde også i går - noe som førte til at Sporting-fansen følte seg mer utsatt for faren som seinere oppsto.

• Kampen er nå omberammet til i morgen kveld.

I SVEVET:  Her faller en svær takbit ned, mens folk er på vei ut av Lisboas største arena. Foto: NTB Scanpix
I SVEVET: Her faller en svær takbit ned, mens folk er på vei ut av Lisboas største arena. Foto: NTB Scanpix Vis mer
UMULIGE FORHOLD: Kampen skal spilles i morgen kveld. Foto: NTB Scanpix
UMULIGE FORHOLD: Kampen skal spilles i morgen kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart