Unngikk verste tapsrekke på 205 kamper

Håndballjentene slo tilbake mot Sverige.

REVANSJE: Marit Malm Frafjord var god da Norge i kveld revansjerte sommerens tap for Sverige. Foto: AFP  / Henning Bagger / SCANPIX
REVANSJE: Marit Malm Frafjord var god da Norge i kveld revansjerte sommerens tap for Sverige. Foto: AFP / Henning Bagger / SCANPIXVis mer

||| ÅRHUS (Dagbladet): Sverige - Norge 23-31.

Kveldens kamp var i realiteten bare en treningskamp og en del av oppladningen til EM, men det sto likevel mye på spill. Norge spilte for å unngå tre tap på rad for første gang siden 2002 - og ikke minst:

Det hadde vært sviende med to tap på rappen for lillesøster Sverige.

Svenskejentene slo Norge med tre mål i Larvik i slutten av juli, men i kveld var Thorir Hergeirssons kvinner tilbake på den nordiske håndballtronen etter 31-23-seier.

Dermed har Norge fortsatt semifinaleskjebnen i egne hender. Jentene møter et redusert Russland i morgen.

Rykket fra Som i ettmålstapet mot Romania i går startet Norge forrykende. Ti minutter inn i kampen ledet Gro Hammerseng & co 7-1 og Sverige var ikke i nærheten.

- Det var bedre i dag enn i går, men det skulle jo ikke så mye til. Vi har mer fart i angrep og har en del bra angrepsspill, sier banens beste, Marit Malm Frafjord, til Dagbladet.

Kari Aalvik Grimsbø hadde et svært solid forsvar foran seg. Svenskene slapp nesten ikke til i det hele tatt.

Men etter at Ida Alstad scoret til 15-6, begynte det å butte imot. De blågule puttet fem på rappen før Linn Jørum Sulland sørget for 16-11-ledelse til pause.

Den burde vært større, men det er vanskelig å klage på femmålsledelse halvveis.

Full kontroll Malm Frafjord og Norge fortsatte herjingen etter hvilen. En periode i starten av andreomgangen scoret jentene ni ganger - mens svenskene bare klarte å få inn én ball.

Den ferske Viborg-streken scoret sju, skaffet tre straffer og sørget for en svensk utvisning.

- Det er jo alltid noe å rette på, men jeg fikk mye å jobbe med i dag, sier Malm Frafjord.

Derfor kunne Hergeirsson eksperimentere litt etter hvert. Byåsen-jenta Mari Molid debuterte og scoret også på et sjumeterkast og en underarm.

Anja Edin hadde en dårlig opplevelse i går, da hun bare gjorde tekniske feil. I dag var hun tilbake med en klassescoring.

- Vi får inn flere på et jevnt nivå i dag. Vi er også mer nøye med byttene vi gjør, sier Hergeirsson.

Kort tapsrekke Det var sommeren 2002 Norge sist tapte tre kamper eller mer på rad. Da ble det to tap for Frankrike og to for Ungarn. Det gikk 205 kamper fra disse nederlagene til Sverige-tapet i sommer.

Gårsdagens tap for Romania førte til to tap på rad for første gang siden 2007.

Nå er den korte - og for de norske jentene sjeldne - tapsrekka brutt.

- Det er veldig godt, for det hadde ikke vært noe morsomt med to tap på rad mot Sverige, sier Malm Frafjord.

Og i morgen bør jentene også slå Russland, som ikke er til å kjenne igjen fra VM i fjor vinter - hvor de tok gull. Men sånn er det ofte med russerne. Svake i oppkjøringen og fryktelig gode når mesterskapet starter.