MINNE FOR LIVET: Unni Helland (foran), sammen med de andre fakkelløperne fra 2008: Frode Kyvåg, Frank Lidahl og Ida Granberg. Nå leter vi etter nye ildssjeler.Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
MINNE FOR LIVET: Unni Helland (foran), sammen med de andre fakkelløperne fra 2008: Frode Kyvåg, Frank Lidahl og Ida Granberg. Nå leter vi etter nye ildssjeler.Foto: Hans Arne Vedlog/DagbladetVis mer

Unni Helland har beholdt OL-fakkelen som minne

- En fantastisk opplevelse, sier ildsjelen fra 2008.

• Besøk hovedsiden: http://www.dagbladet.no/fakkelstafett

(Dagbladet): BUL-trener Unni Helland var en av de tre utvalgte som fikk løpe med OL-fakkelen forrige gang Dagbladet, Samsung og Norges Idrettsforbund lette etter de norske ildsjelene.

Det gjorde hun i løpet av to hektiske dager i Kina, og det ble et minne for livet.

- Det var en fantastisk opplevelse, sier Helland til Dagbladet.

Millioner
Som de hun reiste sammen med, er det selve etappen hun husker best.

- Det virvaret av mennesker som sto rundt, det var jo millioner som fulgte dette. Der jeg skulle løpe hadde sperringene brutt sammen på grunn av pågangen, så de måtte flytte løypa, sier Unni Helland.

- Da jeg sto der og så oppover veien mot folket rundt, det var helt utrolig. Det er en opplevelse man nesten ikke tror man kan være med på, sier hun, og forteller at hun fortsatt har fakkelen hun løp med hjemme hos seg selv.

Helland er fortsatt svært aktiv i BUL-miljøet, og har ikke tenkt å gi seg med det første. Likevel synes hun det er flott at de frivillige blir satt pris på.

- Jeg syns det er veldig fint at de som gjør en jobb rundt «grasrota», de som utvikler og tar vare på de unge og skaffer idretten noe positivt, får litt oppmerksomhet, sier hun.

- Det er veldig givende for de som velger å drive med idrett fordi de syns det er moro. Det er det viktig å ta vare på, og det er klart det varmer når noen ser verdien av det de har gjort, sier Helland.

Vinn smarttelefon
Fakkelstafettkonkurransen går altså ut på å gi en begrunnet nominasjon av en ung, idealistisk idrettsleder for barne- og ungdomsidrett, som skal få æren av å delta i den olympiske fakkelstafetten før London 2012.

Nominasjonen kan du sende inn via boksen du finner på http://www.dagbladet.no/fakkelstafett, og i alle sakene om stafetten.

De fire deltagerne som gir de beste begrunnelsene, vinner samtidig en smarttelefon fra Samsung - Galaxy S II, verdi ca. kr 5300.

• Her kan du lese alt om vilkår og regler for konkurransen