- Unnskyld, England

SHIZUOKA (Dagbladet): David Seaman (38) gråt og ba om unnskyldning, David Beckham trøstet. Til ingen nytte. Seaman hadde nemlig gjort sin andre skjebnesvangre feil mellom stengene. Den første kostet Arsenal cupvinnercupen i 1995. Den andre knuste Englands VM-drøm.

Mot spanske Real Zaragoza i Paris for sju år siden sendte tidligere Tottenham-spiller Nayim i vei et håpløst innlegg som liknet på ingenting i 45 meter. I det øyeblikket det passerte håret til David Seaman var det plutselig seiersmålet i cupvinner-finalen. Og sjøl om Ronaldinho sier at han så Seaman stå feil plassert, og derfor skjøt for å score mål istedenfor å crosse ballen til et brasiliansk hode, der han sto en 25- 30 meter ute på høyresiden og vurderte mulighetene, så spiller det ingen rolle.

David Seaman skulle reddet Ronaldinhos avgjørende spark uansett.

Akkurat som han skulle reddet Nayims nedfallsfrukt i den franske hovedstaden.

- Jeg ber om unnskyldning til alle de jeg sviktet i dag, sier en fortsatt gråtende Seaman. Det er en time siden kampslutt, og i det øyeblikket han møter mediene kommer tårene igjen. For England og Arsenals keeper er knust - han er totalt ødelagt i fotballsjel og -sinn.

Og: Det som var ille i går, kan bli enda verre når han kommer hjem til gapestokken på balløya.

Beckham frykter hets

- Hvis noen gjør David (Seaman) til syndebukk, er det en skam, sier lagkaptein David Beckham. Og Beckham vet hva han snakker om. Sist England dro hjem som tapere fra VM - etter Beckhams røde kort og straffetap for Argentina i åttendedelsfinalen - fikk han som alle husker hele nasjonen på nakken. Mediene gikk av skaftet, pub-bøllene kom med drapstrusler like ofte som de rapte etter en ny pint, og nærmere 80 prosent av folket ønsket ham pokkerivold på enveisbillett.

David Beckham var kongedømmet Englands mest forhatte og uønskede person fordi han i et dumt øyeblikk pådro seg rødt kort på fotballbanen.

Er det da rart at David Seaman gråter?

- Han (Ronaldinho) traff feil, og jeg feilvurderte, sier den store synderen i Shizuoka. - Det er hardt å forholde seg til, men det er livet for en keeper. Og til alle jeg har skuffet - jeg ber dere om unnskyldning.

- Dessverre er det sånt som kan skje.

Martyn bør overta

David Beckham spedde på trøsten med at David Seaman har vært best og holdt England inne i VM-turneringen. Teddy Sheringham sier «han er fortsatt verdens beste keeper». Og det kan de fortsette med - gjerne til de får skjegg.

Snart 39 år gammel er det på tide at David Seaman mønstrer av den engelske skuta.

For Englands landslagskeeper er ikke lenger den han var. Allerede etter den første kampen mot Sverige var det mange som mente at han burde avverget svenskenes utlikning. Og kanskje nettopp derfor vil også Sven-Göran Eriksson møte kritikk i dagene som kommer.

Fordi han holdt Nigel Martyn på benken.

- Klart jeg er skuffet, sier Svennis. - Vi hadde jo en veldig god mulighet til å nå semifinalen. Og det som skuffer meg mest, er at vi ikke gjorde det bedre da vi spilte 11 mot 10. Vi brukte ikke den fordelen i det hele tatt.

Hadde det i lomma

Englands 1 - 0-scoring var en gave fra Brasils Lucio. Han dempet ballen for Michael Owen og lot Liverpool-spissen gjøre mål uforstyrret og elegant. Og der og da kunne England puttet semifinalebilletten i shortsen og stukket av.

Hvis de ikke hadde hatt hull i lommene.

- Vi var gode i første omgang, sier Sven-Göran Eriksson. - Vi spilte god fotball, var solide defensivt og først ute i duellene. Men så fikk Brasil det målet rett før pause. Og så kom det andre rett etterpå.

England revnet der det ikke skulle gå galt - med Paul Scholes i direkte konfrontasjon med en av Brasils R-er midt på banen. To minutter på overtid før pause bestemte han seg nemlig for å bruke list framfor fysisk styrke. Og så tapte han for Ronaldinho, som selvfølgelig utfordret hele Englands forsvar på egenhånd.

Og klarte det.

Scholes ble parkert, Trevor Sinclair likeså, og Ashley Cole mistet både stedsans og balanse da Ronaldinho la inn en overstegsfinte i stor fart. Dermed var det bare Rio Ferdinand og Sol Campbell igjen. Og fordi ballfører ofte blir en magnet i slike situasjoner, glemte Campbell Rivaldo på blindsida.

Som fikk ballen.

Og utliknet.

Gråtende til bussen

Og da er vi tilbake ved David Seaman. Og hans andre gigatabbe på det ypperste nivå. Én gang er én gang og det kan du leve med. To ganger er mange ganger og drepende når du snart er 39 år. Og du så det på ham - det var ikke mye igjen av David Seaman denne ettermiddagen i Shizuoka.

- Det er bare så hardt, sa han nok en gang og gikk gråtende til den engelske bussen.

Sannsynligvis for siste gang.

TAGBAR: Ballen var velplassert, men hadde ikke gått i mål om også Seaman hadde vært det.
SEAMAN MØNSTRER AV? Her er det nettopp klart, England har tapt. Og David Seaman vet altfor godt hvem som kommer til å være i fokus de neste dagene. Seaman fyller 39 i september, og kommer neppe tilbake på det engelske landslaget.
BLIR SYNDEBUKK? David Beckham legger armen rundt David Seaman etter 2- 1-tapet for Brasil. Beckham håper at Seaman slipper unna den behandlingen han selv fikk etter VM i 1998.