Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Unnskyld for at vi har gjort narr av brunosten, det dyre ølet og strikkeluene

Danskene beklager. For nå trenger de hjelp fra Norge.

 TREKKER ALT:  Ifølge Ekstrabladets sportsredaktør trekker danskene tilbake alt ekkelt de har sagt til oss nordmenn. Her noen dansker som minner oss på at de vant 12-0 over Norge i 1917. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TREKKER ALT: Ifølge Ekstrabladets sportsredaktør trekker danskene tilbake alt ekkelt de har sagt til oss nordmenn. Her noen dansker som minner oss på at de vant 12-0 over Norge i 1917. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Danskene har ikke gjort sakene sin helt rett i VM-kvalifiseringen, og må nå ty til nye triks for å prøve å sikre seg en plass i neste års fotball-VM i Brasil.

Og løsningen for danskene kan faktisk være Norge.

Etter at danskene oppdaget det i går, gikk både B.T og Ekstrabladet, ut og fortalte det danske folk at deres naboer i nord faktisk er det de må stole på nå.

- Drillo og hans fotball fra 90-tallet har lenge vært de danske fotballsupporternes fremste hatobjekt, og vi har gjennom to kvalifiseringsgrupper det siste tiåret ønsket norsk fotball og landslaget det verste. Vi har sannsynligvis nesten vært erkefiender, skrev BT i går, for å beskrive danskens tidligere forhold til Drillo og hans menn.

- Unnskyld, Norge! I dag går sportsredaktøren i Ekstrabladet enda lenger. Han har i dagens avis skrevet en kommentar, hvor han vil beklage alt det ekle danskene har sagt til oss nordmenn gjennom tidene.

- På tide å skrifte: Ja, vi har gjort narr av brunosten deres, de sinnsyke prisene på fatøl og deres sykelige forhold til strikkete luer. UNNSKYLD - vi trekker alt sammen tilbake!, skriver sportsredaktør Allan Olsen i dagens kommentar.

- Men kjære Drillo og andre nordmenn: Hjelp oss! Uten deres hjelp setter vi aldri en dansk fotballfot på brasiliansk bakke - og det vil vi altså så veldig gjerne. Derfor: Vi trenger nødhjelp fra dere - og nei, den hjelpen skal ikke komme fra det svulmende oljefondet deres, skriver Olsen.

Grunnen til å være trivelig Og hvorfor er det at danskene plutselig skal være så snille mot oss nordmenn?

Jo, det er for at vi skal gjøre alt vi kan for å vinne de to resterende VM-kvalifiseringskampene våre. For selv om Norge vinner både mot Slovenia og Island, og greier å ende som nummer to i vår kvalikgruppe - så kan det være positivt for danskene.

VM-kvalifiseringen inneholder ni grupper, men bare de åtte beste gruppe-toerne får muligheten til å spille play-off-kamp og håpe på avansement til neste sommers store fotballfest.

Hvis Danmark vinner sine to resterende kamper i gruppe B, mot Italia og Malta, så er de fortsatt avhengig av at én gruppe-toer ligger dårligere an enn dem selv for å kunne spille om play-off kamp - og det vil i så fall kunne være Norge, som danskene anser som det svakeste toer-kortet.

Så derfor ber nå danskene på sine knær.

En hjelpende fot - Det er en forbannet situasjon å være i, at vi både må slå Italia og også stole på en haug med nordmenn, som har vært like famlende i sin noe enklere gruppe. Og det etter en visstnok ganske pinlig affære mot Sveits, hvor Norge ikke skape en eneste sjanse, skriver Ekstrabladets sportsredaktør.

Allan Olsen erkjenner at det er danskenes egen skyld at de har havnet i den situasjonen at de kanskje ikke kan bestille seg billetter København - Rio de Janeiro til sommeren. Men hvis den danske drømmen kan realiseres ved at Norge vinner, så ja, da gjelder det å smiske.

- Vi kjente jo vilkårene på forhånd, så når landslaget har levert så ujevnt, så må vi ta straffen. Men det kan likevel være hyggelig med en liten hjelpende fot fra våre vakre, morsomme, talentfulle og virkelig flotte naboer i nord, skriver Olsen, om sjansen Danmark har til å kuppe en eventuell VM-plass.

 HJELP!  For at danskene skal kunne komme seg til VM-playoff er de avhengig av at disse karene vinner de siste to kvalikkampene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HJELP! For at danskene skal kunne komme seg til VM-playoff er de avhengig av at disse karene vinner de siste to kvalikkampene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling