- Unnskyld, Kina

Liu Xiang sier smertene var uutholdelige.

- Smertene var ikke til å holde ut, sa superstjernen Liu Xiang (25) da han offentlig ba Kina om unnskyldning for «landesorgen» han påførte folket sitt mandag.

Idrettshelten, som i Aten for fire år siden ble Kinas første mannlige gullvinner i friidrett noensinne, sjokkerte 1,3 milliard kinesere da han forlot OL-arenaen uten å ha løpt en meter i kvalifiseringen til 110 meter hekk.

Betennelse i akillessenen satte Kinas kanskje største idrettsstjerne ut av spill.

Da starten på forsøksheatet gikk uten Liu, brast mange tilskuere i gråt.

Først dagen derpå tok en dypt skuffet Liu bladet fra munnen.

- Da jeg så at så mange mennesker var møtt fram for å støtte meg, sa jeg til meg selv at jeg måtte løpe. Men jeg kunne bare ikke. Jeg er svært lei meg, sa Liu tirsdag.

- Smertene var uutholdelige. Hadde jeg løpt, ville jeg risikert at senen hadde røket. Det går ikke an å beskrive følelsen jeg hadde da det ikke gikk, sa Liu Xiang til nyhetsbyrået Xinhua. (©NTB)

EXIT XIANG: Den kinesiske megastjernen Liu Xiang sier unnskyld til kineserne som støttet ham. En skade satte en stopper for OL-drømmen. Foto: FABRICE COFFRINI/AFP/SCANPIX
EXIT XIANG: Den kinesiske megastjernen Liu Xiang sier unnskyld til kineserne som støttet ham. En skade satte en stopper for OL-drømmen. Foto: FABRICE COFFRINI/AFP/SCANPIX Vis mer
- Unnskyld, Kina