- Unnskyld, Lyn

ULLEVAAL (Dagbladet): Steven Lustü misset det siste straffesparket for Lyn i den høydramatiske kvartfinalen mot Stabæk. Etterpå tok dansken på seg skylda for tapet.

- Jeg vil bare si unnskyld. Til alle i hele klubben. Utrolig dårlig av meg å ikke score på den avgjørende straffen, sier han til Dagbladet.

Men den deprimerte dansken bør ikke legge hele børa på sine skuldrer. Lyn dominerte kampen mot Stabæk i 100 minutter. Og hadde et tosifret antall målsjanser de kunne avgjort på. Her er noen av de største:

  • 55 minutter: Ole Bjørn Sundgot skyter i stanga i god posisjon på stillingen 1- 1.
  • 65 minutter: Helgi Sigurdsson misser på straffe.
  • 89 minutter: Sigurdsson alene gjennom, men Jon Knudsen redder ekstraomganger for Stabæk.
  • 113 minutter: Sigurdsson skyter liggende, like utenfor og kunne punktert kampen med 3- 1.

Sigurdsson ga riktignok Lyn ledelsen i første ekstraomgang, men laget maktet ikke å kontrollere kampen inn. Til tross for både spillemessig og sjansemessig overtak.

Psykisk overtak

I stedet fikk Stabæk en sjelden mulighet på overtid i andre ekstraomgang. Toppscorer Trygvi Gudmundsson nikket ballen over en utrusende Lyn-keeper, og dermed ble kampen avgjort på straffespark. Inge André Olsen satte inn den avgjørende straffen for de blåstripete. Artig for Stabæk, men blodig urettferdig sett med nøytrale øyne.

- Lyn var klart best og hadde fortjent å vinne, men etter at vi utliknet på overtid, så er det typisk at vi vinner kampen. Det ga oss et psykisk overtak i straffekonkurransen, sier Stabæk-kaptein Martin Andresen til Dagbladet.

Stabæk-guru Ingebrigt Steen Jensen er enig.

- En periode i andre omgang fikk vi kink i nakken. Spillet gikk jo bare mot ett mål. Vi fikk aldri rørt hodet så mye som Lyn dominerte, ler Steen Jensen.

I harnisk

Dommer Tommy Skjerven får også det glatte lag av begge lags spillere.

- Han dømte dårlig begge veier, slår Martin Andresen fast.

I Lyn-leiren er man helt i harnisk over den gulkledde.

- Hadde jeg vært to år eldre, så hadde jeg lagt opp etter dette. For en dritdommer. Makan til arrogant dømming har jeg aldri vært borti. Han hørte ikke på noe av det vi sa, og gjorde mange feil. Mot begge lag. Hvorfor legger han til tre minutter i ekstraomgangene? Han var rett og slett forbanna dårlig, raser Lyns Per Egil Swift.

Trener Sture Fladmark er enig med sin visekaptein.

- Helt tragisk å se på. Det var som å spille mot en tolvte mann. Og det hadde jeg kommet til å ha sagt om vi hadde vunnet kampen også, sier Fladmark til Dagbladet.

Steven Lustü henger seg på i kritikken.

- Håpløs dømming. Det sier vel seg selv hva jeg mener. Du så jo kampen. Jeg forstår ikke hvordan han kan legge til så mye tid i ekstraomgangene, sier Lustü.

Dansken gjenopplevde marerittet fra landskampen mot Norge forrige lørdag. Den gangen så han Carew nikke inn utlikningen til 2- 2, to minutter på overtid. Det samme skjedde i går.

- Huff, ja, jeg håper ikke dette blir noe tendens for meg i framtida, smiler han.

DEPPA DANSKE: Steven Lustü gjemmer ansiktet i skam etter å ha skutt over og utenfor i den dramatiske straffesparkkonkurransen på Ullevaal i går kveld. - Utilgivelig, og dårlig av meg. Jeg må ta dette tapet på min kappe, sier Lustü til Dagbladet.