Reisebrev fra Tokyo

- Unnskyld meg!

En høy stemme runger gjennom hotellresepsjonen i det vi er på vei ut døra. En kollega har glemt å fylle ut alt han skal før vi får 15 minutter i frihet.

PASSER PÅ: Journalister i Tokyo får på ingen måte bevege seg fritt rundt under sommerlekene. Foto: Bjørn Langsem
PASSER PÅ: Journalister i Tokyo får på ingen måte bevege seg fritt rundt under sommerlekene. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

OL i Tokyo avholdes under strengt smittevern for alle som på en eller annen måte jobber eller deltar på lekene. For oss journalister innebærer det å kun reise til og fra godkjente områder, slik som arenaer, treningsfelt og selve OL-landsbyen, hvor det avholdes pressekonferanser og 1-til-1-møter med norske OL-utøvere gjennom lekene.

Utenom dette har vi et lite vindu på 15 minutter, hvor det er innafor å gå seg en tur i Tokyos gater. Da må vi i størst mulig grad unngå lokale folk og ikke gå på butikker med mindre det er strengt nødvendig. Store folkemengder må også unngås.

På hotellet sitter det to vakter som noterer klokkeslettet du drar og tidspunktet du er tilbake. Du må også huke av for om du hadde på deg en GPS-måler (mobiltelefonen) eller ikke da da var ute.

Slik blir vi loggført i 14 dager fra vi ankommer Tokyo. For Dagbladets del, betyr det at vi får rundt 4-5 dager der vi ikke er under et strengt smittevernregime før hjemreisen 9. august.

Det er satt opp egne busser til og fra de forskjellige OL-arenaene, og alle disse bussene går gjennom et felles knutepunkt som kalles MTM (Media Transport M). Det blir mange timer buss hver dag, fordi vi ikke får lov til å benytte kollektiv trafikk, spasere eller ta drosjer som ikke er godkjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer