- Unnskyld, Molde!

MOLDE/KRISTIANSAND (Dagbladet): Dommer Roy Helge Olsen legger seg helt flat dagen etter den fatale feildømmingen i kampen mellom Molde og Brann på Røkke-løkka i Molde.

- Jeg legger hodet på en hoggestabbe. Dette er ikke vits å pakke inn i bomull. Jeg tabbet meg rett og slett ut, sier en angrende Olsen til Dagbladet.

Olsen blåste i søndagens kamp i gang spillet, mens Molde fortsatt byttet. I den påfølgende situasjonen gikk Andreas Lund i bakken, og dommer Olsen pekte ubønnhørlig på straffemerket. Der og da brøt det ut et lurveleven på Røkke-løkka i Molde. Alle skulle ta dommeren.

- Jeg innrømmer at jeg blåser i gang spillet for tidlig. Det hele er min feil, sier Olsen.

Tok bakveien

Han hadde det ikke særlig godt i timene etter kampen der han satt og samlet tankene sine. Deretter måtte han stå skolerett for et stort pressekorps som ville høre Olsens versjon på det som skjedde. Den ellers så tøffe dommeren tok det hardt innpå seg, og måtte eskorteres ut av Molde stadion med flere politifolk rundt seg.

Seinere på kvelden måtte han snike seg inn bakveien på hotellet der han bodde. Flere illsinte Molde-supportere sto ved hotellets inngang og ville gi Olsen huden full.

En dommers mareritt

Olsen hadde det ikke særlig godt i går heller.

- Dette går inn på meg og er ikke særlig artig. Det er en dommers mareritt å oppleve noe slikt som dette, sier Olsen og fortsetter:

- Jeg som er så rutinert som dommer, burde klart å gjøre tingene riktig, sier Olsen.

- Greit med omkamp

Han vet ikke hva som skjer videre i saken, men kjenner til at Molde har lagt inn en protest.

- Det er opp til Norges Fotballforbund å avgjøre hva som skjer, men for Moldes del vil det helt klart være greit med en omkamp, sier Olsen.

- Er du interessert i å dømme en eventuell omkamp selv?

- Æh... (lang pause) Jeg vet ikke om det er så lurt. Media vil i en slik kamp fokusere mye mer på meg som person, enn på kampen. Jeg er en relativt tøff type, men det er ikke lurt, tror jeg, sier Roy Helge Olsen.

<B>DAGEN DERPÅ:</B> Roy Helge Olsen tar på seg skylden for den feilaktige avgjørelsen i kampen mellom Molde og Brann.