- Unnskyld!

Bildet av Tore André Flo som blir holdt i trøya og dratt ned av brasilianeren Baiano, ble i går spredt over hele verden via Internett. Dommersjefen i VM, David Will, sier nå unnskyld til både Flo, Norge og kampens dommer, etter å ha sett bildet.

- Jeg så et bilde på Internett i morges som tydelig viser at Junior Baiano dro Flo i trøya. Det var riktig av dommeren å dømme straffe, sier dommersjefen David Will.

Hendelsen er etter hvert blitt VMs mest omtalte enkeltepisode.

Tore André ble etterpå beskyldt for å være skuespiller, simulant og det som verre er. Og dommeren skal ha vært innblandet i et komplott mot Marokko og afrikansk fotball.

Bildebeviset, for øvrig tatt av svensk TV, har klargjort saken for dem som vil holde seg til bevisene. Det gjør for eksempel italienske media, TV og avisene, som nå omtaler straffesparket og Norges seier over Brasil som helt fortjent, og dermed som en kraftig advarsel til Italia.

Afrikansk protest

Også dommeren Esfandiar Baharmast er rehabilitert, i alle fall av FIFA. I går ble Baharmast utpekt til reservedommer i åttendedelsfinalen mellom Frankrike og Paraguay søndag.

Men beviset på at straffesparket mot Brasil var helt korrekt dømt, demper ikke de voldsomme afrikanske reaksjonene.

I går sendte Det afrikanske fotballforbundet, CAF, en skarp protest til moderorganisasjonen FIFA.

- De afrikanske lagene er blitt et mål for fiendtlig innstilte dommere i gruppespillet i VM. Vi oppfordrer FIFA til å bekjempe denne holdningen, heter det i CAF-protesten.

BILDEBEVISET: Her er bildet som har overbevist FIFAs dommersjef om at straffen var fortjent.