- Unnskyld

BERLIN/OSLO (Dagbladet): Tysklands landslagssjef Berti Vogts har ringt FIFA-president Sepp Blatter og trukket tilbake sine uttalelser angående Rune Pedersen.

Vogts raste mot Pedersen etter at laget røk ut i åttendedelsfinalen. Nordmannen sendte Tysklands Christian Wörns i dusjen på 0- 0. - Uforskammet, gjentok Vogts flere ganger etter utvisningen.

Vogts mente «alle» rottet seg sammen for å få Tyskland ut av VM. Og siktet mot FIFA og dommerstanden generelt - og Pedersen spesielt.

- Det som godtas av andre lag, blir vi straffet for, sa en skuffet Vogts, som etter kampen ikke takket Pedersen for kampen.

Press

51 år gamle Vogts har hatt en tøff tid etter hjemkomsten. Han har måttet tale krass kritikk - fra både supportere og presse.

Og kanskje aller verst:
Fra formannen i det tyske fotballforbundet Egidius Braun (73). Braun, som hele veien har vært «Vogts mann», skal ha stilt et ultimatum overfor Vogts om at han måtte trekke tilbake sine uttalelser.

I går krøp Vogts til korset og ringte FIFAs hovedkvarter.

- Vi hadde en vennskapelig samtale. Berti Vogts har med dette vist ekte sportsånd, sier FIFA-president Sepp Blatter.

- Fra FIFAs side er denne saken nå ute av verden.

- Betyr ikke stort

I telefonsamtalen skal Vogts ha unnskyldt sin utblåsning mot FIFA og Rune Pedersen.

- Hyggelig å høre, men det betyr egentlig ikke så mye for meg. Jeg har registrert at han var uenig med meg, men det har ikke gått noe innpå meg, sier Pedersen.

  • Fredag starter det tyske fotballforbundet et krisemøte i Frankfurt. Tema: tysk fotballs framtid.

Avisa Bild Zeitung mener Egidius Braun skal ha lagt press på Vogts for å få denne saken ut av verden før dette møtet tar til. Det er enda ikke avklart om Berti Vogts fortsetter som tysk landslagssjef. Tre av fire tyskere har i meningsmålinger uttrykt at han ikke bør få nytillit.