- Unnskyld

Pressesjefen for Hoppuka, Ingo Jensen, legger seg flat. Dette skjedde da Maren Lundby (28) og co. fikk falske forhåpninger om at deltakelse i Den tysk-østerrikske hoppuka var nær for kvinnene.

BLE SKUFFET: Maren Lundby. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
BLE SKUFFET: Maren Lundby. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Hoppuka, kvalifisering fra Oberstdorf, på TV3 og Viaplay klokka 16.30

OBERSTDORF (Dagbladet): - God jul, alle sammen, skrev arrangøren av Hoppuka på julaften.

Videre het det i Twitter-meldingen sist lørdag:

- På slutten av adventskalenderen ser vi inn i framtida til skihopping. I 2023/2024 vil kvinnenes hoppuke endelig bli arrangert for første gang. Vi ser fram til å se dere hoppe, jenter!

Se under:

BLE SLETTET: Her er meldingen den offisielle Twitter-kontoen til Hoppuka la ut. Meldingen ble seinere slettet.
BLE SLETTET: Her er meldingen den offisielle Twitter-kontoen til Hoppuka la ut. Meldingen ble seinere slettet. Vis mer

Twitter-meldingen var en nyhet av historiske dimensjoner. 71 ganger har Den tysk-østerrikske hoppuka vært forbeholdt menn. De har konkurrert i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen i Tyskland - og Innsbruck og Bischofshofen i Østerrike.

Det var bare én hake med meldingen: Ikke lenge etter at den ble lagt ut, ble den slettet. Nyheten om at kvinnene skulle bli en del av Hoppuka fra neste år, var ikke sann likevel.

Norges mest meritterte hoppkvinne, Maren Lundby, ante lusa på gangen:

- Tidenes julegave? Tror det ikke før jeg får se det, parerte hun på Twitter-meldingen.

PRESSESJEF FOR HOPPUKA: Ingo Jensen.
PRESSESJEF FOR HOPPUKA: Ingo Jensen. Vis mer

I går kveld var det offisiell åpning av årets hoppuke, som starter med kvalifisering i Oberstdorf i dag. Der møtte Dagbladet pressesjef Ingo Jensen. Når vi ber om en forklaring på Twitter-meldingen fra Hoppukas offisielle konto, legger han seg flat:

- Dessverre sendte vi ut Twitter-meldingen ved en feiltakelse. Den var planlagt noen uker i forveien. Det vi ikke innså, var at meldingen ikke var klar til å bli postet.

Jensen påpeker:

- Situasjonen hadde dessverre forandret seg, fordi det østerrikske forbundet ikke kunne bekrefte at de vil ha kvinnenes hoppuke i 2023/2024. Posten ble laget på forhånd, men vi måtte slette den. Vi kan bare si unnskyld for at vi feilinformerte. Vi er virkelig lei oss.

ALVORET I GANG: Hoppuka ble offisielt åpnet i Oberstdorf i går kveld. Her er noen av de norske profilene på plass. Fra venstre: Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik, Robert Johansson og Daniel-André Tande. Foto: Geir Olsen / NTB
ALVORET I GANG: Hoppuka ble offisielt åpnet i Oberstdorf i går kveld. Her er noen av de norske profilene på plass. Fra venstre: Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik, Robert Johansson og Daniel-André Tande. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Hoppuka er et samarbeid mellom det tyske og østerrikske forbundet og det internasjonale skiforbundet FIS.

- Det tyske forbundet var klar. Men det østerrikske forbundet var allerede enig med en annen turnering. Derfor er det ikke aktuelt med en kvinnelig hoppuke i 2023/2024, sier Jensen.

Neste mulighet blir i 2024/2025.

- Vi er klar på at vi vil ha med kvinnene i Hoppuka og ser fram til dette. Men det er opp til forbundene i Tyskland og Østerrike - og FIS - å bestemme hva som skal skje, understreker Jensen.

KLAR BESKJED: Sportssjef Clas Brede Bråthen (t.h.) vil ha kvinnene med i Hoppuka. Her står Bråthen sammen med Magnus Brevig og Thomas Lobben fra støtteapparatet. Foto: Geir Olsen / NTB
KLAR BESKJED: Sportssjef Clas Brede Bråthen (t.h.) vil ha kvinnene med i Hoppuka. Her står Bråthen sammen med Magnus Brevig og Thomas Lobben fra støtteapparatet. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Norges sportssjef, Clas Brede Bråthen, er klar på at hvis hoppsporten skal komme videre, må kvinnene med i Hoppuka.

- Som representant i kalenderkomiteen vil jeg jobbe hardt for å løfte Hoppuka til et nytt nivå. Det enkleste og klokeste grepet vi kan gjøre, er å ta med jentene.

- Hva synes du om Twitter-meldingen som ble slettet?

- Det hadde vært bra hvis budskapet var sant. Så kom kontrabeskjeden, og det er håpløst, sier Bråthen.

- Jeg stusser over at jeg som sitter i kalenderkomiteen ikke har vært mer involvert i prosessen. Vi fikk med kvinnene i Raw Air. Jeg vil ikke høre noe om at det er vanskelig å gjøre det samme i Hoppuka. Jeg vil bruke de neste dagene til å prate om det. Jeg tror dette blir et tema i større grad.

Dagens kvalifisering i Oberstdorf starter klokka 16.30. Rennet vises på TV3 og Viaplay.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer