- Unnskyldninger gjør seg dårlig på TV

Ulvang gir to råd til Northug.

HVA MANGLET? Petter Northug kom sist til podiet og hadde ikke på seg startnummer lørdag. Det ble det bråk av. Foto: AFP/ Jean Pierre Clatot
HVA MANGLET? Petter Northug kom sist til podiet og hadde ikke på seg startnummer lørdag. Det ble det bråk av. Foto: AFP/ Jean Pierre Clatot Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Først gikk Thomas Alsgaard ut søndag, han mente ingen i skiforbundet «tør å ta tak» i Petter Northug.

Så klinket neste skikonge til, Vegard Ulvang.

Ulvang fortalte at han «ble flau over å være norsk» av episoder som i La Clusaz, der Northug kom for seint til blomsterseremonien uten startnummer med sponsornavn.

I Trønderavisa i dag utdyper Ulvang hva han mener om sirkuset som utviklet seg etter at Northug tapte spurten lørdag.

- Det er trenerne og rådgiverne rundt Petter jeg bebreider i saken her, for de har ikke gjort jobben sin. Petter er et stort forbilde for veldig mange, og det er viktig å ha det i bakhodet. Jeg tror Petter har lært av episodene den siste tida, og jeg håper han slår tilbake, sier Ulvang til lokalavisa.

47-åringen presiserer at han uttaler seg som FIS-leder, ikke som privatperson, og han har to råd til 24-åringen framover.

- Først å fremst så gjør unnskyldninger seg dårlig på tv og i avisene. Mitt andre råd, som er basert på egne erfaringer, er at man sparer seg selv for mye bryderi ved å uttale seg til media, spesielt når det går dårlig. Det trenger ikke å være mange setninger, men det lønner seg aldri å bare gå bort, sier Ulvang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer