Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Unnskyldninger gjør seg dårlig på TV

Ulvang gir to råd til Northug.

HVA MANGLET? Petter Northug kom sist til podiet og hadde ikke på seg startnummer lørdag. Det ble det bråk av. Foto: AFP/ Jean Pierre Clatot
HVA MANGLET? Petter Northug kom sist til podiet og hadde ikke på seg startnummer lørdag. Det ble det bråk av. Foto: AFP/ Jean Pierre Clatot Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Først gikk Thomas Alsgaard ut søndag, han mente ingen i skiforbundet «tør å ta tak» i Petter Northug.

Så klinket neste skikonge til, Vegard Ulvang.

Ulvang fortalte at han «ble flau over å være norsk» av episoder som i La Clusaz, der Northug kom for seint til blomsterseremonien uten startnummer med sponsornavn.

I Trønderavisa i dag utdyper Ulvang hva han mener om sirkuset som utviklet seg etter at Northug tapte spurten lørdag.

- Det er trenerne og rådgiverne rundt Petter jeg bebreider i saken her, for de har ikke gjort jobben sin. Petter er et stort forbilde for veldig mange, og det er viktig å ha det i bakhodet. Jeg tror Petter har lært av episodene den siste tida, og jeg håper han slår tilbake, sier Ulvang til lokalavisa.

47-åringen presiserer at han uttaler seg som FIS-leder, ikke som privatperson, og han har to råd til 24-åringen framover.

KRITISERTE LEDELSEN_ Vegard Ulvang (t.h) sier at det er sportssjef Åge Skinstad (t.v) og ledelsen på skilandslaget han klander for La Clusaz-bråket. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
KRITISERTE LEDELSEN_ Vegard Ulvang (t.h) sier at det er sportssjef Åge Skinstad (t.v) og ledelsen på skilandslaget han klander for La Clusaz-bråket. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

- Først å fremst så gjør unnskyldninger seg dårlig på tv og i avisene. Mitt andre råd, som er basert på egne erfaringer, er at man sparer seg selv for mye bryderi ved å uttale seg til media, spesielt når det går dårlig. Det trenger ikke å være mange setninger, men det lønner seg aldri å bare gå bort, sier Ulvang.

Northug har ikke snakket om verken forsinkelsen, boten eller kritikken mot ham og skiforbundet siden rennet i La Clusaz.

Pappa John Northug sa til Dagbladet mandag at sønnen ikke hadde gjennomført noen aksjon da han ble forsinket. Samme dag understreket sportsjef Åge Skinstad at lagets utøver alltid ønsker å stille til rett tid.

Overfor lokalavisa antyder manager Northug at Ulvang og Alsgaard ikke satt på all informasjon de trengte for å uttale seg om episoden i v-cuprennet, og anbefaler duoen å ta kontakt med rette vedkommende i neste runde.

- Kritikken de har kommet med har vært på svært personlig basis, og jeg synes de godt kunne henvendt seg til oss direkte, i stedet for å gå ut så hardt i media, sier John Northug til avisa.

SJEKK MER: Pappa John Northug råder folk til å skaffe seg all informasjon før de uttaler seg om sønnen. Foto: Ned Alley / Scanpix
SJEKK MER: Pappa John Northug råder folk til å skaffe seg all informasjon før de uttaler seg om sønnen. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!