«Unntakstilstand» i Leeds

Foran returkampen mot Galatasaray i dag er det nærmest unntakstilstand i Leeds. To Leeds-supportere ble drept i forkant av første oppgjør i Tyrkia. Dagbladet :på nettet følger kampen direkte i kveld.

Når de to lagene braker sammen i Leeds i kveld for returoppgjør i Uefa-cupen, har politiet satt i verk en rekke sikkerhetstiltak. Galatasaray-tilhengere får ikke lov til å komme til England for å se kampen. Tyrkiske kebab-kiosker og restauranter i Leeds har fått beskjed fra politiet om å stenge. Og tyrkisk antiterrorpoliti fulgte Galatasaray ut av flyet da det landet i Leeds i går.

I Leeds er det kalt inn ekstra politimannskaper for å vokte inngangene til stadion fordi man frykter at noen tyrkiske fans skal komme seg inn i England via Tyskland.

I dag har Leeds kjøpt seg helsiders annonse i flere riksaviser der de oppfordrer fansen om å oppføre seg skikkelig. «Tonight must be all about fotball», «I kveld må alt handle om fotball», heter det i annonsen. Leeds' formann Peter Ridsdale har underskrevet annonsen, og han oppfordrer Leeds-tilhengerne til å legge til side det som hendte i Istanbul og gi sitt lag full støtte på en positiv måte.

Deler av teksten er også oversatt til tyrkisk, selv om tyrkerne er nektet adgang etter et vedtak i Uefas styre.

Galatasaray vant 2-0 i det første oppgjøret i Uefa-semifinalen.

HELSIDE: Leeds styreformann oppfordrer tilhengerne til å konsentrere seg om fotballen når Leeds i kveld møter Galatasaray.