Ski-NM

- Unødvendig sutring

Kristine Stavås Skistad var overlegen i dagens NM-sprint. Like bra gikk det ikke i Falun i helga, og nå avslører hun at episoden skapte reaksjoner.

DISKET: Kristine Stavås Skistad var overlegen fra start til slutt og vant NM-sprinten på Gjøvik, men helga før gikk det ikke like bra under sprinten i Skandinavisk Cup. Video: Expressen TV Vis mer
Publisert

GJØVIK (Dagbladet) - Reaksjonene var ikke så gode. Alle kan gjøre feil. Det er sånn livet er, sier Kristine Stavås Skistad til Dagbladet.

Episoden hun sikter til kom under skandinavisk cup i Falun forrige helg. Den lynraske sprinteren byttet spor like foran landslagsløper Anna Svendsen på oppløpet i finalen.

- Det var bare det at det var ekstremt føre. Jeg glemte at jeg gikk sprint, og glemte noen regler. Da jeg var forbi henne tenkte jeg: Hvorfor ikke ta det raskeste sporet? Jeg glemte at det ikke var lov å bytte. Da gikk det som det gikk, forklarer Skistad.

KONTROLL: Kristine Stavås Skistad vant torsdagens NM-sprint. Foto: Heiko Junge / NTB
KONTROLL: Kristine Stavås Skistad vant torsdagens NM-sprint. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

- Unødvendig sutring

Og med «gikk som det gikk» sikter Skistad til at hun ble disket. Svendsen vant rennet. Skistad forteller at det kom reaksjoner i etterkant av hendelsen.

- Det ble unødvendig sutring, men sånn er det. Det betyr mye og er et viktig renn før VM.

- Hvem var det?

- Ingen kommentar.

Kvinnetrener Sjur Ole Svarstad svarer følgende når Dagbladet ber om en kommentar på Skistads ord:

- Det var en situasjon, men jeg håper at de involverte greier å se framover nå. Jeg snakket med begge to (i etterkant), men jeg opplevde at dette gikk veldig bra da de fikk ned pulsen igjen, forklarer kvinnetreneren.

VM-DRAMA: De norske landslagstrenerne har mye å tenke på før VM, en norsk skiløper skapte overskrifter i Sverige og slik reagerte de norske jentene på Therese Johaugs gladmelding. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: NRK. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet og NTB Vis mer

Jager VM-plass

Det er ventet at det blir en tøff kamp om de fire plassene på det norske sprintlaget i VM.

Nevnte Skistad og tvillingsøstrene Tiril og Lotta Udnes Weng er mer eller mindre garantert å gå, mens løpere som Ane Appelkvist Stenseth, Anna Svendsen og Mathilde Myhrvold kriger om den siste.

Uttaket til VM kommer 30. januar, og før den tid venter en klassisk sprint i franske Les Rousses. Den blir avgjørende for de nevnte utøverne.

Torsdagens NM-sprint ligger nok også i bakhodet til trenerne. Den vant Skistad foran Lotta Udnes Weng og Mathilde Myhrvold.

TOPP TRE: Lotta Udnes Weng (fra venstre), Kristine Stavås Skistad og Mathilde Myhrvold sammen på pallen etter torsdagens NM-sprint. Foto: NTB
TOPP TRE: Lotta Udnes Weng (fra venstre), Kristine Stavås Skistad og Mathilde Myhrvold sammen på pallen etter torsdagens NM-sprint. Foto: NTB Vis mer

- Jeg vet at jeg må levere disse ukene, og ble kanskje litt lettet da jeg gjorde det i dag, sier Stavås Skistad til Dagbladet.

Ane Appelkvist Stenseth var først og fremst lettet og fornøyd etter fjerdeplassen i NM-sprinten torsdag, men også litt skuffet over at hun ikke var tøff nok i det avgjørende øyeblikket.

- Jeg blir litt feig på toppen. Det er unødvendig av meg. Mathilde greier å skjære foran meg. Jeg blir litt tatt på senga av det, men alt i alt er det en bra dag for meg. Jeg skulle gjerne ha vært på pallen, men jeg gleder meg til det som skjer resten av uka, forteller hun til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer