Uønsket i politiet

Linda Medalen (34) ønsker å vende tilbake til en jobb innen politiet, men foreløpig har hun fått avslag på hele 30 søknader. - Jeg føler at det er litt «du skal ikke komme her og tro du er noe»-holdning i denne saken, sier Linda til Dagbladet.

I to år jobbet Linda Medalen i operativ tjeneste i ordensavdelingen ved Grønland politistasjon før hun i januar 1994 ble proff i den japanske fotballklubben Nikko.

Når hun nå ønsker å vende tilbake, stoppes hun av manglende oppdatering av skyte- og kjøresertifikat. Før hun har dem kan hun ikke settes i operativ tjeneste.

- Ja, jeg mangler de oppdateringene, innrømmer Medalen.

Likevel føler hun det er litt bittert å få avslag på avslag til et yrke hun er utdannet i og har erfaring fra.

- Det er ikke min mening å virke sur. Men det burde ikke være noe problem å sette meg på forebyggende tjeneste, mens jeg tar de aktuelle kursene. De vil være unnagjort på kort tid. Men politiet har vel ingen å avsette til å ta seg av opplæringen av udugelige eldre, sier en lettere fortvilet Linda Medalen til Dagbladet.

Jantelov

Jenta med 152 landskamper for Norge føler at er mye jantelov som har satt en stopper for hennes retur til politiet så langt.

- Jeg har jo drevet idrett på høyt plan og har vært mye i mediene, sier Medalen.

Privatetterforsker

Siden hun kom tilbake fra Japan på vårparten 1998, har Medalen arbeidet som privatetterforsker i Crifo Oslo. En jobb hun trives godt i. Likevel ønsker hun å returnere til en jobb i politiet for å videreutvikle kompetansen.

- Mye tid går bort til trening, reiser og kamp - noe som er vanskelig å kombinere med jobb i politiet. Men etter denne sesongen slutter jeg som fotballspiller, og derfor føler jeg det nå er naturlig å søke meg tilbake, sier hun.

Taler imot?

Linda frykter det taler imot henne at hun i dag arbeider som privatetterforsker. Noen vil nok mene det er å røre i politiets arbeid.

- Men det betyr også at jeg har vært med i samfunnet på samme måte og har hatt tett tilknytning til politimetoder. Uten at det tydeligvis har hatt noen betydning, sier Medalen.

FÅR IKKE JOBB: - Jeg er redd det er mye jantelov som setter en stopper for meg i politiet, sier lInda Medalen.