Magnus Carlsen blir ikke Årets Navn i 2020. Heller ikke i 2021.

Uønsket på TV-gallaen igjen

Magnus Carlsen sin nye sponsoravtale med utenlandsk gambling, gjør at topplederne i Norges Idrettsforbund ikke vil se ham oppe på scenen under Idrettsgallaen de neste to årene.

IKKE PÅ NORSK SCENE MER: Den nye sponsoravtalen med utenlandsk gamblingindustri gjør at norsk idrett ikke kan gi Magnus Carlsen noen ærespris lenger. FOTO: Claus Bech/Ritzau Scanpix/REUTERS
IKKE PÅ NORSK SCENE MER: Den nye sponsoravtalen med utenlandsk gamblingindustri gjør at norsk idrett ikke kan gi Magnus Carlsen noen ærespris lenger. FOTO: Claus Bech/Ritzau Scanpix/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MAGNUS CARLSEN ble ikke «Årets Navn» i norsk idrett i fjor. Det blir han heller ikke for 2020 og 2021 uansett hvor mange sjakkpartier han fortsetter å vinne. Norsk idrett gir ingen ærespris til en utøver som har sponsoravtale med et utenlandsk spillselskap.

Det er uvisst hvor mye denne tapte muligheten til å konkurrere med de andre norske sportsheltene betyr for Magnus. Det var han selv som startet debatten før Idrettsgallaen, ved å tvitre om at denne vrakingen var urettferdig med tanke på de flotte resultatene han hadde oppnådd i 2019.

Samtidig visste han vel allerede dengang at en tett forbindelse med privat utenlandsk gamblingindustri ikke akkurat var noe VIP-kort for å bli invitert til fest i den norske idrettsbevegelsen.

Da betydde det mer å spille ut den VIP-statusen som selvsagt følger med det å være klodens beste sjakkspiller gjennom et imponerende antall år. Nå får han betalt for bråket som kommer hver gang norsk idrett nekter å ta ham opp på scenen.

SJAKKGENIET sine ferdigheter er det altså ingen grunn til å diskutere. Kanskje heller ikke det etiske ved å samarbeide med et spillselskap. Spillindustrien har sin skyggeside enten den er privat eller offentlig drevet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer