Magnus Carlsen vraket som «Årets Navn» til Idrettsgallaen

Uønsket på TV-showet

Magnus Carlsen ble tatt av plakaten til norsk idretts største festforestilling. Det er gode grunner for det.

BEDRE DENGANG: Magnus Carlsen med juryens ekstrapris i 2 009 da sjakkyndlingens popularitet var enda viktigere for idrettslederne. FOTO: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
BEDRE DENGANG: Magnus Carlsen med juryens ekstrapris i 2 009 da sjakkyndlingens popularitet var enda viktigere for idrettslederne. FOTO: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOR bare noen dager siden vant sjakkfenomenet Magnus Carlsen to VM-gull på rappen som avslutning på det han mener er hans beste sesong noensinne. Disse prestasjonene holder ikke til å bli nominert blant de 12 kandidatene til «Årets navn» i norsk idrett, men dette gjelder noe mer enn det sportslige nivået:

  • Magnus Carlsen har aldri vært så lite populær i norsk idrett som nå.

Det er gode, saklige grunner for det.

Faktisk så gode at idrettslederne burde ha vært ærlige og fortalt hvorfor de denne gangen var nødt til å droppe Magnus på stjernelista til Idrettsgallaen.

Men den sannheten passer dem dessverre ikke.

I STEDET står en litt furten Magnus Carlsen tilbake mens den norske idrettsbevegelsen på lørdag samler seg til årets største fest:

Dette er ikke så viktig for meg, for jeg har ikke vært på Idrettsgallaen på mange år, betrodde han VG forleden. Da var det allerede Magnus selv som hadde startet hele denne saken med en melding på Twitter om at det var rart at han ikke var nominert:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer