BLE IKKE OPERERT: I et internt notat fra en sentral person i Vålerengas støtteapparat ble det skrevet at Adnan Haidar (t.h.) trolig trengte operasjon, men at det ikke ville bli prioritert på grunn av trangt budsjett og kontraktssituasjonen til Haidar, melder NRK. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
BLE IKKE OPERERT: I et internt notat fra en sentral person i Vålerengas støtteapparat ble det skrevet at Adnan Haidar (t.h.) trolig trengte operasjon, men at det ikke ville bli prioritert på grunn av trangt budsjett og kontraktssituasjonen til Haidar, melder NRK. Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

Uønsket VIF-spiller fikk ikke vite at han trengte operasjon

«Viktig å si til pasienten at dette vil bli bra over tid,» står det i internt notat.

(Dagbladet): En sentral person i Vålerengas støtteapparat skriver i et notat at Adnan Haidar sannsynligvis burde opereres på grunn av en bruskdannelse i foten. Men siden han ikke inngår i klubbens framtidsplaner, ble dette holdt skjult for spilleren, melder NRK i kveld.

NRK har fått tilgang til et notat der situasjonen omtales. Haidar selv kom over notatet ved en tilfeldighet - på PC-en til personen som mente han burde vært operert.

I notatet står det i tillegg til at Haidar trolig trenger operasjon, at siden han «ikke vil få ny kontrakt og budsjettet er trangt, vil ikke dette bli prioritert».

Tvert imot anbefales det i notatet at 22-åringen blir fortalt at det vil gå over av seg selv:

«Viktig å si til pasienten at dette vil bli bra over tid,» skrives det.

Sportsdirektør Truls Håkonsen sier at klubbledelsen ikke har noe med notatet å gjøre.

- Jeg ble kjent med at det forelå et slikt notat i slutten av september. Da forsikret vi oss om at dette ikke påvirket behandlingsopplegget eller medisinske vurderinger rundt spilleren, sier Håkonsen til NRK.

Medisinsk ansvarlig Erik Rosenlund sier han kun har hørt om notatet i ettertid, og at det ikke har påvirket hans behandling av Adnan Haidar.

- Det vil jeg helst ikke uttale meg om. Haidar har vært til undersøkelser flere ganger hos meg. Vi har blitt enige om et opplegg. Det har vi fulgt, sier han.