Uovervinnelig Compagnoni

Deborah Compagnonis totale dominans av verdenscupen i storslalåm fortsetter. I dag tok italieneren sin åttende strake seier, mens Andrine Flemmen sørget for en hyggelig norsk sjuendeplass.

Molde-jenta lå på 10. plass etter første omgang og kjørte strålende det meste av den andre. Men en feil helt mot slutten snøt henne for en enda bedre plassering.

For Katja Seizinger ble rennet i Val d'Isere den første skuffelsen på lenge. Etter å ha vunnet seks verdenscuprenn på rad tok tyskeren oppskriftsmessig ledelsen etter første omgang. Men omtrent midtveis i finaleomgangen - mens hun fremdeles ledet med nesten et halvt sekund - hektet hun.

15 på rad

Dermed kunne Compagnoni juble for sin 15. verdenscupseier. Hun er ikke blitt slått i et storslalåmrenn siden januar, har vunnet de to siste verdensmesterskapene i disiplinen og er regjerende olympisk mester.

Østerrikske Alessandra Meissnitzer ble nummer to i dag, et tidels sekund bak vinneren. De to var suverene. Franske Leila Piccard på tredjeplass var over sekundet bak.

Etter første omgang var Seizinger hardest truet av sin lagvenninne Martina Ertl. Men også hun falt i andre omgang - attpåtil to ganger. Men hun kom seg på beina igjen og fullførte til 20. plass.

(NTB)