«Upålitelig og uten karakter»

BERLIN (Dagbladet): - En spiller som er så upålitelig som Jan Derek Sørensen, er det ikke mulig å samarbeide med. Han har ingen karakter, og slike typer har vi ikke plass til. Trener Werner Lorant og den øvrige ledelsen i 1860 München har ikke mye til overs for Rosenborgstjernen.

- Vi er meget skuffet over Sørensens oppførsel. Slik denne saken har utviklet seg, ønsker vi ikke lenger å ha ham, sier 1860s pressetalskvinne Claudia Leupold til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Så seint som under sportsdirektør Dirk Dufners samtale med Sørensen i Oslo i forrige uke, forsikret Sørensen at han ville være på plass i München fra årsskiftet. Dette har han også lovet i gjentatte telefonsamtaler med oss. Faksen som Sørensen sendte mandag, der han opplyste at han har bestemt seg for Borussia Dortmund, kom som et sjokk.

Millionkrav

Uttalelsene fra Lorant og Leupold betyr ikke at lederne i Erik Myklands og Vidar Riseths klubb aksepterer at Dortmund har retten på sin side.

- Tvert imot ble det på meklingsmøtet i regi av det tyske fotballforbundet slått fast at Sørensen tilhører oss. Slik tolker vi møtet, understreker Leupold.

Dermed er det duket for krav om en klekkelig overgangssum for Sørensen.

- Vi snakker om meget store beløp, sier Claudia Leupold.

Hvor store, er 1860-boss Karl-Heinz Wildmoser og Dortmund-president Gerd Niebaum blitt enige om ikke å røpe.

Det dreier seg om millioner - i tyske mark, får Dagbladet bekreftet.

I retten?

Dersom Dortmund ikke betaler frivillig, vil «Løvene» i München gå rettens vei.

Med Rosenborg-direktør Rune Bratseths varslede krav om enda flere millioner for Sørensen, kan Dortmund komme til å måtte betale dyrt for en spiller som var forutsatt å komme gratis til Bundesliga.

Jan Derek Sørensens trøst er at han selv ikke risikerer noe erstatningskrav.

- Det er utelukket, sier Claudia Leupold i 1860.

RASER: 1860-trener Werner Lornat.
SKJELLES UT: Jan Derek Sørensen.