- Upassende hasj-spøk

NAGANO (Dagbladet): Snøbrett-favoritt Daniel Franck representerer Grorud Hasjplanteklubb! Det er i alle fall det han har fortalt OL-arrangøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er vel et forsøk på en spøk, sier idrettspresident Arne Myhrvold til Dagbladet.

- Synes du spøken er morsom?

- Nei, jeg synes den er upassende. Men jeg kommer ikke til å gripe fatt i den saken så lenge OL pågår. Vi kan ikke bli altfor seriøse og slå hardt ned på alt som vi helst ville vært foruten, sier Myhrvold.

Database

Opplysningen om Daniel Francks noe uvanlige - og tvilsomme - klubb er å finne i OL-arrangørens informasjonssentral.
Denne databasen, som kalles Info 98, er en slags informasjonsbibel for mediafolk og andre akkrediterte i Nagano-OL. Her finnes blant mye annet fakta om hver enkelt OL-deltaker. Og det er her Daniel Franck har slått sin skrøne.

  • Han har oppgitt at han representerer Grorud Hasjplanteklubb. En klubb som neppe eksisterer. Og som i alle fall ikke har representanter i den norske OL-troppen.

Men dersom Franck tar medalje i halfpipe torsdag, er det slett ikke usannsynlig at utenlandske medier omtaler snøbrettkjøreren «from Grorud Hasjplanteklubb».
For ordens skyld: Daniel Franck konkurrerer som medlem av Norges Halfpipe Club. Men det er jo et langt kjedeligere navn.

På bakrommet

- Det viktigste for meg nå er hvor mye snowboard-laget gleder seg til å delta i OL. Så får jeg heller ta opp denne spøken med Daniel på bakrommet når vi kommer hjem, sier den norske olympiatroppens øverste leder.

  • Før vinterlekene er skikkelig i gang, har Norges snøbrett-håp rukket å markere seg som en atypisk, norsk OL-deltaker. Fredag fikk han kjeft av olympialederne fordi han ikke gadd å møte opp på et avtalt pressetreff.

MORSOM?: Snøbrett-håp Daniel Franck prøvde å være morsom da han meldte seg på OL for Grorud Hasjplanteklubb.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer