GLADGUTTER: Louis van Gaal og Bayern-spillerne har alle signert et brev der de oppfordrer hele Tyskland til å heie på dem under lørdagens mesterligafinale mot Inter. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
GLADGUTTER: Louis van Gaal og Bayern-spillerne har alle signert et brev der de oppfordrer hele Tyskland til å heie på dem under lørdagens mesterligafinale mot Inter. Foto: AP Photo/Matthias SchraderVis mer

Upopulære Bayern har skrevet brev til hele Tyskland

Signert av alle spillerne og treneren.

||| (Dagbladet): Hånflir og latterliggjøring.

Det er med stor sannsynlighet responsen som ville ventet sir Alex Ferguson eller Carlo Ancelotti om de sammen med spillerne hadde signert et åpent brev til hele England, der de ba nasjonen stille seg bak dem i Champions League-finalen.

Slike reaksjoner frykter åpenbart ikke Bayern München.

Foran lørdagens mesterligafinale mot Inter forsøker de seg med en sjarmoffensiv overfor det tyske folk.

I et brev som innledes med «kjære Bayern-tilhengere, kjære fotballfans i hele Tyskland», argumenteres det for hvorfor alle, uavhengig av klubbtilhørighet, bør innta rollen som Bayern-tilhenger for én dag.

«Vi har allerede oppnådd mye: Blitt tyske seriemestere og vunnet cupfinalen. Fotballen har gitt både dere og oss mye glede og moro. Likevel har vi fortsatt et stort, stort mål for øye: Seier i Uefa Champions League. Vi er allerede på plass i Madrid. Vi vet og føler at millioner av fotballfans hjemme i Tyskland følger med oss. Vårt store ønske er at Bayern-fansen, men også mange fotballvenner, som vanligvis ser på oss med nøytrale øyne, alle er «Bayern» på lørdag kveld», står det i brevet, som ligger ute hos storavisa Bild.

Som Tysklands rikeste og mest suksessrike lag de siste par tiårene vil det være en overdrivelse å si at Bayern München er populære blant andre klubbers supportere, snarere tvert imot.

I brevet minner Bayern imidlertid om at det vil komme andre Bundesliga-klubber til gode om det blir tysk seier på lørdag.

«Vi kommer til å gi alt for vår egen del, Bayern og hele Tyskland. Med seier mot Inter, vil vi tilkjempe oss en fjerde Champions League-plass, som vi tar tilbake til Bundesligaen. Vi har en drøm. Drøm med oss!», oppfordrer de.

Brevet er signert av alle spillerne og trener Louis van Gaal.

Jørn Andersen, tidligere Mainz-trener og storscorer i Bundesliga, tror budskapet i brevet vil gå hjem hos de fleste tyskere.

- Det blir en del misunnelse hos andre mot lag som Bayern, med all suksessen og pengene de har hatt. Men jeg har på følelsen av at 90 prosent av den tyske befolkningen kommer til å heie på Bayern lørdag. Men det er selvsagt noen som hater dem mer enn noe annet uansett, sier han til Dagbladet.

- Tror du de vinner?

- Vanskelig å si. Inter har en veldig klok trener og et bra lag. Samtidig er det lenge siden jeg har sett Bayern spille så god fotball som de har gjort det siste halvåret. De har funnet en ellever som fungerer, og spesielt har Robben blomstret. Selv om de må klare seg uten Ribery tror jeg sjansene er store, sier Andersen.

VÆÆÆÆÆR SÅ SNILL!: Her er brevet fra Bayern München til resten av Tyskland.
VÆÆÆÆÆR SÅ SNILL!: Her er brevet fra Bayern München til resten av Tyskland. Vis mer