Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Upopulært gull til Russland

Det russiske paret vant i natt friløpkonkurransen for par. Publikum buet og konkurrentene ristet på hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det russiske paret Yelena Berezhnaya og Anton Sikharulidze var, sammen med canadiske David Pelletier og Jamie Sale (verdensmestere av 2001), store favoritter før øvelsen startet i natt, norsk tid. Det var imidlertid russerne som trakk det lengste strået til slutt, og sikret nok et gull øst for Finland.

Par fra Russland, Samveldet for de russiske stater og Sovjetunionen har vunnet de 11 siste gullmedaljene i denne grenen.

Publikum gjorde et forsøk på å påvirke dommerne ved å taktfast rope «seks, seks» etter at det canadiske paret var ferdig, og Pelletier kysset også isen etter løpet. Det hjalp ikke.

Like fornøyd var han ikke da poengsummen ble lest opp og de tapte for russerne med en dommers margin. Russerne var ifølge fem av ni dommere best, og det var akkurat nok til å slå det canadiske paret, melder Associated Press.

Ifølge NTB gjennomførte russerne et «ytterst kompetent men ganske tamt løp», mens canadierne blendet publikum med et «gnistrende og perfekt løp». Dommeravgjørelsen førte til høylytt buing i hallen som nettopp hadde opplevd stor dramatikk, stor kunst og ekstatisk glede. Gleden ble til målløs skuffelse i løpet av et øyeblikk.

Kolliderte

Under oppvarmingen kolliderte Sikharulidze og Sale, slik at den canadiske kvinnen gikk i isen med hendene og knærne. Ingen av parene lot ser derimot distrahere av dette og skøytet stort i finalen.

Shen Xue og Zhao Hongbo fra Kina vant bronsen.

Kunstløp er en av OLs mest populære grener på verdensbasis. Det er fire konkurranser under lekene - friløp par, friløp menn, friløp kvinner og isdans.

GULL: Det russiske paret vant et upopulært gull i Salt Lake City i natt. Her er de fra treningen på lørdag.
Hele Norges coronakart