Uproblematisk for vertene

Det var ingen tvil om hvem som var best. Men så tilbakelente og sjølgode som Frankrike og Danmark spilte i ettermiddag, skulle man tro de var verdensmestre allerede.

Etter første omgang hvor Frankrike førte an, men hvor Danmark klarte å utligne etter straffe, tok Danmark grep om de første minuttene i andre omgang. Danskene hadde flere muligheter som ikke ble noe annet enn det.

Ti minutter ut i andre omgang kommer franske Petit til ballen, og setter den i mål etter endel fomling innenfor den danske 16-meteren.

Så fulgte minutter med skader og lite konstruktivt spill. Nr. 8 Desailly får Michael Laudrups fot i bakhodet, og måtte bæres ut. Et par minutter etter får Schjønberg et ublidt møte med Vieiras knotter, noe Frankrikes storspiller får gult kort for.

Det siste kvarteret ble publikum tause - ikke av beundring over fantastisk spill, mer trolig fordi det ble ulidelig kjedelig. Danskene fikk beskjed om at Saudi-Arabia ledet over Sør-Afrika, og dermed parkerte de fullstendig, det samme gjorde franskmennene. Sikkert taktisk riktig, men nesten uhøflig mot de 44 000 frammøtte, og tv-seere i over 200 land.

Men rett skal være rett: franskmennene forsøkte, riktignok halvhjertet, å gjøre litt ut av de siste 7-8 minuttene.

Frankrike går soleklart videre fra C-gruppa med 9 poeng, Danmark blir med med sine 4. Saudi-Arabias 2-1 seier over Sør-Afrika gjorde ingen radikale endringer i C-gruppa. Saudi-Arabia endte med 3 poeng, Sør-Afrika 1.