Uproblematisk for vertene

Det var ingen tvil om hvem som var best. Men så tilbakelente og sjølgode som Frankrike og Danmark spilte i ettermiddag, skulle man tro de var verdensmestre allerede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter første omgang hvor Frankrike førte an, men hvor Danmark klarte å utligne etter straffe, tok Danmark grep om de første minuttene i andre omgang. Danskene hadde flere muligheter som ikke ble noe annet enn det.

Ti minutter ut i andre omgang kommer franske Petit til ballen, og setter den i mål etter endel fomling innenfor den danske 16-meteren.

Så fulgte minutter med skader og lite konstruktivt spill. Nr. 8 Desailly får Michael Laudrups fot i bakhodet, og måtte bæres ut. Et par minutter etter får Schjønberg et ublidt møte med Vieiras knotter, noe Frankrikes storspiller får gult kort for.

Det siste kvarteret ble publikum tause - ikke av beundring over fantastisk spill, mer trolig fordi det ble ulidelig kjedelig. Danskene fikk beskjed om at Saudi-Arabia ledet over Sør-Afrika, og dermed parkerte de fullstendig, det samme gjorde franskmennene. Sikkert taktisk riktig, men nesten uhøflig mot de 44 000 frammøtte, og tv-seere i over 200 land.

Men rett skal være rett: franskmennene forsøkte, riktignok halvhjertet, å gjøre litt ut av de siste 7-8 minuttene.

Frankrike går soleklart videre fra C-gruppa med 9 poeng, Danmark blir med med sine 4. Saudi-Arabias 2-1 seier over Sør-Afrika gjorde ingen radikale endringer i C-gruppa. Saudi-Arabia endte med 3 poeng, Sør-Afrika 1.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer