- Uproft av Ndure

Har dummet seg ut, mener spurtkollega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fjorårets norske mester på 100 meter, Martin Rypdal, tror Jaysuma Saidy Ndure har ødelagt for seg selv etter å ha testet positivt på cannabis.

- Jeg ble fryktelig sjokkert da du sa han hadde testet positivt, men at det var snakk om cannabis var en liten lettelse. Ikke at jeg støtter en slik oppførsel, men det er ikke prestasjonsfremmende, sier Rypdal til Dagbladet.no.

Ndure har forklart til Dagbladet.no at han ble utsatt for passiv hasjrøyking da han besøkte en venn, og at han ikke var klar over at han kunne bli påvirket.

Rypdal frykter den positive testen vil hefte ved ham, selv om cannabis ikke er prestasjonsfremmende.

- Det høres ikke bra ut når man tester positivt, selv om han aldri ville brukt noe for å jukse i friidrett. Men med en gang det er snakk om en positiv test, får man en liten sky hengende over seg, sier han.

Han understreker at han kjenner Ndure som en trivelig og livlig kar, men mener den negative oppmerksomheten burde vært unngått.

- På dette nivået er det bare uproft, og han har dummet seg ut litt nå. Når man er på sponsorjakt, kan slike ting være ødeleggende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer