- Uproft av Ndure

Har dummet seg ut, mener spurtkollega.

(Dagbladet.no): Fjorårets norske mester på 100 meter, Martin Rypdal, tror Jaysuma Saidy Ndure har ødelagt for seg selv etter å ha testet positivt på cannabis.

- Jeg ble fryktelig sjokkert da du sa han hadde testet positivt, men at det var snakk om cannabis var en liten lettelse. Ikke at jeg støtter en slik oppførsel, men det er ikke prestasjonsfremmende, sier Rypdal til Dagbladet.no.

Ndure har forklart til Dagbladet.no at han ble utsatt for passiv hasjrøyking da han besøkte en venn, og at han ikke var klar over at han kunne bli påvirket.

Rypdal frykter den positive testen vil hefte ved ham, selv om cannabis ikke er prestasjonsfremmende.

- Det høres ikke bra ut når man tester positivt, selv om han aldri ville brukt noe for å jukse i friidrett. Men med en gang det er snakk om en positiv test, får man en liten sky hengende over seg, sier han.

Han understreker at han kjenner Ndure som en trivelig og livlig kar, men mener den negative oppmerksomheten burde vært unngått.

- På dette nivået er det bare uproft, og han har dummet seg ut litt nå. Når man er på sponsorjakt, kan slike ting være ødeleggende.

KJENNER NDURE: Norgesmesteren i sprint fra 2006, Martin Rypdal, kjenner Jaysuma Saidy Ndure som en trivelig kar. Han synes imidlertid det er uproft å teste positivt på cannabis. Foto: SCANPIX
KJENNER NDURE: Norgesmesteren i sprint fra 2006, Martin Rypdal, kjenner Jaysuma Saidy Ndure som en trivelig kar. Han synes imidlertid det er uproft å teste positivt på cannabis. Foto: SCANPIX Vis mer