Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Uproft på Stabæk-treningene

Tommy Svindal Larsen skjønner at Jan Åge Fjørtoft er frustrert over situasjonen i Stabæk. Nürnberg-proffen mener at Stabæk-miljøet er for snilt og ikke tåler konflikter. Svindal Larsen mener også at treningene i gamleklubben holdt altfor laber intensitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ingen har godt av konflikter

- Det var totalt fravær av intensitet og profesjonalitet på treningene i Stabæk, og en stor kontrast til treningene her i Nürnberg. Vi utviklet oss ikke videre, sier Tommy Svindal Larsen til Dagbladet.

Tommy kom til Stabæk høsten 1994 og var i klubben til han i høst valgte å reise til tyske Nürnberg.

- Jeg burde reist for ett eller to år siden, når jeg ser det hele i ettertid. Det utviklet seg helt feil i Stabæk, sier Svindal Larsen.

Fikk ikke respons

Han drar en sammenlikning med Rosenborg-miljøet.

- Odd Inge Olsen er kjent som en løpsmaskin, men da han kom til Rosenborg, innrømmet han at han ble sliten etter en trening. Vi som spilte i Stabæk, ønsket også å ta oss maksimalt ut på trening, slik at vi forbedret oss, sier Svindal Larsen.

Han mener han ikke fikk respons når han prøvde å påpeke mangler i klubben.

- Jeg er lei av å prate med Stabæk-ledelsen om hva som er galt med kulturen i klubben. Jeg har hatt flere samtaler med ledelsen underveis. Både utover våren og sommeren. I en av de siste samtalene var Ingebrigt Steen Jensen forbannet på seg sjøl. Han ser at han burde tatt tak i problemene på et tidligere stadium, sier Svindal Larsen.

Jan Åge Fjørtoft snakket i gårsdagens VG ut om situasjonen i Stabæk. Fjørtoft sa blant annet følgende:

«Det hele ble en kulturkollisjon av dimensjoner da Stabæk møtte Jan Åge Fjørtoft. Klubben er allergisk mot konflikter. Alt skal være snilt i Stabæk. Mens jeg mener konflikter er en drivkraft for å komme seg videre.»

Enig med Fjørtoft


Tommy Svindal Larsen er enig med Fjørtoft:

- Det er for snilt. Når det har oppstått en konflikt, blir den holdt veldig internt. Det må blåses ut litt innimellom, og det er sunt for en klubb at det blir konflikter, sier Svindal Larsen.

Han hadde selv mange ting han brant inne med.

- Jeg ble i likhet med flere av mine lagkamerater etter hvert så lei av at ledelsen i klubben ikke hørte på det vi faktisk hadde å si, at jeg heller brant inne med tingene enn å ta det opp.

- Alle blir likestilt


Den tidligere Stabæk-spilleren mener også kulturen i klubben hindrer klubben i å bygge opp profiler.

- Klubben har et problem når det gjelder å dyrke fram spillerprofiler til å bli sjefer. Alle blir stilt likt i spillergruppen i Stabæk.

- Ingen tør dermed å si ifra om hva som er galt, og det blir heller ingen sjefer, sier Tommy Svindal Larsen.

Men selv om han er krass i kritikken, mener han at Stabæk er på rett vei.

ENDELIG PROFF: Tommy Svindal Larsen ser seg ikke tilbake. Han har nå vært i i ilden for Nürnberg to ganger, og han har høstet svært god kritikk for sitt spill.Foto: HANS ARNE VEDLOG
Hele Norges coronakart