UR-komisk for Brattbakk

Da Harald Brattbakk kom til Celtic manglet stadiongarderobene klokke. Nå har Brattbakk klagd så fælt på tidsnøden at manager Jack Brown personlig har vært hos urmakeren og kjøpte ei diger klokke - med Brattbakks navn inngravert.

Harald Brattbakk er en punktlig ordensmann. Han passer tida - koste hva det koste vil. Klokkemangelen i Celtics garderobe på Parkhead var et problem som måtte løses straks han kom til klubben.

Så Brattbakk gikk til kaptein Tom Boyd og klagde sin nød. Boyd funderte på saken et par uker, men bestemte seg til sist for å ta kapteinsplikten alvorlig. Han slo av en kjapp prat med manager Brown, som reagerte på timen. Nå er klokka på plass. Brattbakk føler seg hjemme igjen.

Spøkefugl

- Jeg spurte Tom om han kunne fikse ei klokke til garderoben fordi det er godt å ha - særlig på kampdagene. Da vet man når man skal gjøre de ulike tingene som inngår i kampforberedelsen, sier Brattbakk.

Manager Jack Brown er tydeligvis en mann med humør. Han overleverte klokka personlig til sin nye spiss. Brattbakk måtte tåle litt fleip fra medspillerne, men var tydeligvis fornøyd med klokkegaven - som han fikk lenge før noen jubileumskamp for Celtic.

- Jeg måtte vente et par uker, og så fikk jeg ei klokke av Brown, med navnet mitt inngravert.

- Kanskje ender den opp på museum der folk kan se på den, sier Brattbakk, som de siste ukene har oppnådd heltestatus hos Celtic-fansen etter sju mål på tre kamper.

FIFA-forhør

Brattbakk har alvorligere ting enn minutter og sekunder i tankene om dagen. Han blir etter all sannsynlighet innkalt til forhør av FIFA etter Rosenborgs klage på agent Gunnar Martin Kjenners inntekt etter overgangen til Celtic.

Erik Solér sto for salget, men som tidligere Brattbakk-agent mottok Kjenner to millioner kroner for salget. Det henger ikke på greip, mener Rosenborg-leder Nils Skutle, som har fått FIFA til å se på saken.

- I slike saker kontakter vi alle som er involvert. Det vil skje her også, sa en FIFA-talsmann til avisa The Sun i Skottland i går.

- Jeg kan vri hjernen min så mye jeg vil, men det er ikke noe jeg kan gjøre. Dette ofrer jeg ikke en kalori på, sier Brattbakk.