- Urettferdig og historieløst

Nils Johan Semb føler det urettferdig at han bare huskes for den siste møkkakampen mot Spania. Han er glad for at Ola By Rise nå går ut og støtter ham.

Ola By Rise gikk i gårsdagens Dagbladet ut og advarte sterkt mot å la det gå sport i å sjikanere og mobbe Nils Johan Semb. Rosenborg-treneren mener det har vært en trend å gjøre dette den siste tida - for alle som velger å mene noe i mediene om landslagsfotballen.

Nils Johan Semb svarer slik når vi spør om han føler seg mobbet:

- La meg si det sånn, jeg var i den jobben i seks år og har fått ganske tjukk hud. Det preller fort av. Men jeg er blitt litt overrasket over at noen er litt historieløse og bare henger seg opp i det siste som skjedde. Det synes jeg er litt urettferdig både overfor laget og overfor meg sjøl.

- God sjøltillit

Nils Johan Semb skulle gjerne spilt den siste kampen mot Spania i playoff om igjen.

- Det var en møkkakamp. Men det var én kamp av 70, sier han.

Semb mener han står seg godt i historiebøkene.

- Vi hadde ganske gode resultater. På 70 kamper hadde vi 18 tap. Det vil at det var 52 kamper vi ikke tapte - av 70. For å dra det litt lenger, så hadde vi på 28 kvalik-kamper 14 seirer, sju uavgjort og sju tap. Det tilsvarer det Bodø/Glimt tok sølv på i Tippeligaen i fjor (14- 5- 7). Dette sier det meste om resultatene våre, sier han.

I tillegg:

- Jeg tok også laget til EM-sluttspill, EM-playoff og har dessuten bronse i EM for U-laget. Jeg har derfor ganske god sjøltillit i forhold til det jeg har oppnådd resultatmessig.

Semb har dessuten merket seg at han kritiseres for å ha drept entusiasmen for landslaget.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i at interessen ble borte. Jeg opplever at den varte helt til det ble 2- 0 i hjemmekampen mot Spania. Entusiasmen var der hele tida. Vi samlet fem fulle hus i EM-kvaliken, og hadde 125000 tilskuere på de fem kampene, sier han.

Skjønner de tause

By Rise ytret i utspillet sitt også skuffelse over at ingen tidligere har gått ut offentlig og forsvart Semb.

- Det skal litt mot til for å stå opp i mediene. Det er ikke alle som liker å gjøre det. Samtidig er det mange som har kommet til meg, og jeg vet at jeg har respekt og anerkjennelse i Fotball-Norge, sier Semb.

Men han har ingenting imot at By Rise nå sier fra:

- Det er alltid hyggelig å få konstruktiv støtte. Det setter jeg pris på. Selv om altså sjøltilliten min er ganske god.

- By Rise retter også kritikk mot de defensive holdningene i Fotballforbundet som førte til at du måtte ta støyten aleine. Følte du det også slik?

- De er vanskelig for meg å kommentere.

Om Norges to første kamper under Hareides ledelse sier Semb:

- Mye positivt. De har fått en flying start. Jeg ønsker lykke til videre.

HAR HODET HEVET: Nils Johan Semb mener at han har gode resultater å vise til som landslagssjef. Blant annet viser han til at Norges kvalikresultater under ham omtrent tilsvarer Bodø/Glimts resultater da laget tok sølv i Tippeligaen i fjor.