Verdenscup langrenn Canada

Urettferdig vraket? Sannheten er at Petter ikke er god nok for laget

En tvers igjennom grei avgjørelse.

VRAKET: Petter Northug settes utenfor laget til verdenscupen i Quebec. Det kunne knapt blitt annerledes etter vinterens svake resultater. Petter er nummer 57 sammenlagt i cupen. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet
VRAKET: Petter Northug settes utenfor laget til verdenscupen i Quebec. Det kunne knapt blitt annerledes etter vinterens svake resultater. Petter er nummer 57 sammenlagt i cupen. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET kunne vært fristende for en middels konspirasjonsteoretiker å fastslå at vrakingen av Petter Northug til verdenscupavslutningen i Canada bare er et uvennlig takk for sist fra landslagsledelsen etter et par uker med skitprat via mediene.

Skjønt skitprat? Petter har fått maksimalt med moro ut av dårlig VM-form og framstår mer reflektert som idrettsutøver enn noen gang, men er likevel ikke alltid lett å tolke. Heller ikke når det gjelder meninger om laguttak og landslagsledelse.

Det er imidlertid dette laguttaket.

Her har ikke Petter Northug bra nok resultater til å få være med.

MULIGENS burde han ha fått en sjanse på mistanke om dette hadde vært et spesialmesterskap for parklangrenn. Løypene i Quebec er såpass flate at en sprint og to distanserenn med fellesstart hadde kledd Petters litt skrantende fysikk:

  • Da kunne landslagsledelsen ha spekulert i hans unike evne til å ta ut sitt absolutt beste når det gjelder som mest. Seinest vist i Lahti-VM.

Med tanke på Northugs mesterskapsrekke hadde det vært en grei gambling til fortrengelsen for en av de løperne i troppen som spurter dårligst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer