Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Urettferdig

Hamkam har tre spillere ute med kort i dagens kvalifiseringskamp på Bryne. Hos Bryne soner én mann. - Soningsreglene er urettferdige, sier Hamkam-trener Svein Cato Bakkemo til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamkams tre utestengte spillere er kaptein Mads Brannstorph, Svein Tore Brandshaug og Felix Ademola. Hos Bryne soner kaptein Geir Atle Undheim.

- Soningsreglene er urettferdige, sier Hamkam-trener Svein Cato Bakkemo til Dagbladet.

I serien i år har Hamkam spilt 30 kamper, Bryne 26.

- Da er det ingen logikk i at soningsreglene er de samme. Jo flere kamper, desto større sjanser for kort. En løsning hadde vært å nulle ut kortene foran kvalifiseringen. Det synes jeg Fotballforbundet bør se på, sier Svein Cato Bakkemo.

Tinget avgjør

Thor Grønnerud, fagsjef for lov og reglement i Fotballforbundet, forstår innvendingen om at det burde vært ei videre ramme for soning i 1. divisjon.

- Samtidig mener jeg klubbene må gå i seg sjøl, og se litt på hvorfor de har fått kort. Når det gjelder reglene, er de helt klare. Hvis noen vil ha forandring, må de komme med forslag om det til tinget, sier Thor Grønnerud.

Bonus

For Hamkam er kvalifiseringskampene en bonus.

- Dette er det nærmeste vi har vært to cupfinaler. Dobbeltsjansen til opprykk er en bonus. Vi prøver å spille på følelser, og gjør alt for at den skal være preget av glede og optimisme. Det er ingen grunn til å grue seg eller frykte kampene i dag og lørdag, sier Svein Cato Bakkemo.

Angrepslag

Som fotballag er Hamkam bedre til å angripe enn til å forsvare seg.

- Det gjelder også på søkktunge og kalde Bryne i dag. Publikum fortjener underholdning. Samtidig vet vi at Bryne er mye bedre enn laget fikk vist i cupfinalen. Derfor må vi også være kloke og kyniske innimellom, sier Svein Cato Bakkemo.

Begge kvalifiseringskampene har tidlig avspark: klokka 13 på Bryne i dag, klokka 12 på Hamar lørdag.

Dagbladet.no følger dagens kamp.

Hele Norges coronakart