- Urettferdig

Anerkjent journalist mener Manchester City er et av tidenes beste lag. Pep Guardiola er tydelig på hva som må gjøres hvis klubben skal få den merkelappen.

JAKTER THE TREBLE: Pep Guardiola og Erling Braut Haaland. Foto: Reuters/Lee Smith/NTB
JAKTER THE TREBLE: Pep Guardiola og Erling Braut Haaland. Foto: Reuters/Lee Smith/NTB Vis mer
Publisert

MANCHESTER (Dagbladet): Snaut to timer etter at spillerne og resten av Manchester Citys støtteapparat hadde feiret ligagullet på gressmatta på Etihad, hastet City-manager Pep Guardiola inn til sin pressekonferanse.

I hjørnet av kjellerrommet begynte ansatte å helle sjampanje i glass som journalistene og reporterne som var til stede kunne forsyne seg av etter seansen.

Selv om de lyseblå og spanjolen på podiet har all grunn til å feire ligagullet, vet han at det er en helt annen konkurranse han blir målt på denne sesongen.

- Vi har følelsen at vi har gjort noe eksepsjonelt i Premier League. For å bli sett på som et av tidenes beste lag, så må vi vinne i Europa, vinne Champions League. Hvis ikke så vil folk si at vi ikke var komplette i min tid her, sier en åpenhjertig Guardiola.

Manchester City har blant annet tapt en Champions League-finale mot Chelsea under Guardiola, og er store favoritter til å endelig vinne den gjeve klubbturneringen når Inter står på motsatt banehalvdel i Istanbul 10. juni.

- Må akseptere det

Guardiola mener det ekstra presset Erling Braut Haaland og resten av mannskapet hans spiller under er en bra ting.

- Vi har hatt det moro i denne perioden, vi har vunnet mye, du kan ikke benekte at det er noen ting som er litt urettferdig. Det faktum at du må vinne Champions League for å få kredibilitet for det du har gjort, men det må vi akseptere og jeg mener det er bra, sier Guardiola og utdyper:

- For en stund siden sa ikke folk «vi har hentet deg hit for å vinne Champions League», men etter det vi har gjort, så vet jeg det. Vi er ikke komplette før jeg har vunnet Champions League, før vi har vunnet Champions League. Og det å spille med dette presset er så fint. Det er nødvendig. Vi snakker mye med hverandre om det.

Guardiola mener at klubben før eller seinere vil vinne den gjeveste Europacupen, selv om det skulle bli tap for Inter.

- Et av tidenes beste lag

Den anerkjente journalisten Guillem Balague mener dagens City-lag er det beste under Guardiolas ledelse.

- Jeg mener det er et av tidenes beste lag. For meg er de bedre enn, og jeg sier det før de vinner The Treble, men for meg er de bedre enn Guardiolas Barcelona-lag, sier Balague og utdyper:

- For da han gjorde det med Barcelona var det nytt og folk visste ikke hvordan de skulle stoppe det. Selv ikke Ferguson. Nå vet alle hvordan du skal stoppe et lag som City. De bygger bakfra, presser høyt eller forsvare egen boks med mange spillere. Du vet hva de vil gjøre, for de gjør det hele tiden. Selv om du vet hvordan du skal stoppe dem, så klarer du det ikke.

Balague peker særlig på den mektige forestillingen Manchester City leverte da de slo Real Madrid 4-0 i Champions League-semifinalen.

- Jeg tror ikke vi har sett mange lag gjøre noe liknende, sier Balague.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer