Urhaug imponerte med bordtennis-bronse

- Jeg hadde full kontroll.

• Les også kommentaren: Tommy kan slå kineserne i deres egen idrett

Tommy Urhaug var skuffet etter å ha tapt semifinalen i bordtennis i paralympics, men desto mer glad etter å ha utklasset motstanderen i bronsefinalen.

Han gjorde kort prosess mot egypteren Sameh Saleh og vant 3-0 etter 11-3, 11-8 og 11-6.

- Jo, jeg må vel si at jeg hadde full kontroll, for jeg fikk kampen inn i mitt spor med en gang. Jeg hadde aldri møtt denne egypteren tidligere, men han bød ikke på de store problemene for meg, og jeg vil vel si at jeg tok en enklere seier enn jeg hadde ventet, sa Tommy Urhaug til NTB etter at bronsefinalen var sikret i mennenes individuelle turnering.

Han mistet muligheten til å vinne gullet som var det store målet, da han røk for franskmannen Christophe Durand i semifinalen i klasse 4/5 onsdag. Franskmannen vant til slutt 3-2 i en thriller av en kamp som varte i 43 minutter.

Fornøyd


- Selv om målet mitt var å vinne gull, skal jeg ikke nekte for at jeg er veldig fornøyd med bronsen jeg nettopp har vunnet. Det er høyt nivå og små marginer som skiller her, sa Urhaug som ikke brukte mer enn 16 minutter på å slå egypteren.

- Franskmannen jeg møtte i semifinalen onsdag er en spiller jeg kjenner veldig godt. Det er alltid jevne og tette oppgjør mellom oss, men han lot meg aldri komme til med mitt spill i semifinalen. Han var litt for god for meg onsdag, slo Urhaug fast.

Christoph Durand vant forresten gullet etter å ha slitt seg til seier med 3-2 (11-4, 4-11, 6-11, 11-7, 11-3) over koreaneren Jung Eun-chang.


Flere sjanser
For Tommy Urhaug er paralympics på ingen måte over. Han skal være med i lagkampen, der nordmennene er regjerende verdensmestere.

- Jeg kommer ikke til å feire på annen måte enn å unne meg en god middag i kveld. Det gjelder å være skjerpet så mye som mulig til lagkampen begynner om et par dager. Jeg mener også at medaljesjansene våre er like stor der som i single, så jeg skal ikke legge skjul på at vi går for edelt metall også i lag, sa Tommy Urdal til NTB torsdag.

Han sikret Norge medalje nummer seks i paralympics. til nå er det blitt tre sølv- og tre bronsemedaljer, men ingenting tyder på at det kommer til å stoppe med dette.

(NTB)

SLO TILBAKE: Tommy Urhaug var skuffet etter å ha tapt semifinalen i bordtennis i paralympics, men i dag tok han en suveren bronse. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
SLO TILBAKE: Tommy Urhaug var skuffet etter å ha tapt semifinalen i bordtennis i paralympics, men i dag tok han en suveren bronse. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer
Urhaug imponerte med bordtennis-bronse