I AKSJON: Tommy Urhaug.  Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF
<div><br></div>
I AKSJON: Tommy Urhaug.  Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF

Vis mer

Paralympics 2016

Urhaug om rivalen: - Han burde ha fått en advarsel og roet seg litt ned

- Han klarte å få meg litt ut av stilen, sier Tommy Urhaug etter bronsefinaletapet for Mitar Palikuca.

RIO (Dagbladet): Tommy Urhaug møtte serberen Mitar Palikuca til bronsefinale i Paralympics mandag morgen.

Nordmannen fikk en god start og vant det første settet mot rivalen, men etter det gikk det bare en vei for Urhaug.

Han tapte tre stake, men jevne, sett, og måtte ta til takke med den bitre fjerdeplassen i nervedramaet.

Slo tilbake

Nordmannen vant det første settet med overbevisende 11-4. 36-åringen fra Manger startet også bra i det andre settet, men serberen fant flyten mot slutten og utlignet til 1-1 etter et nervepirrende sett som endte 12-14.

Det var tydelig at Palikuca var i flytsonen. Han brølte høytlytt for hvert poeng som gikk hans vei, og tok med seg et hav av selvtillit inn i det tredje settet - som serberen vant 11-6, før han smashet inn seieren med et like høytlitt brøl i det fjerde og siste:

- Han har en aggressiv utstråling. Det påvirker meg ikke, jeg er vant til at det er sånn. Det er hans måte å jobbe på. Han prøver å psyke meg ut. Det var veldig høylytt i dag.

- Opererer han i en gråsone?

- Han kunne godt ta det litt roligere, men det gjør ikke meg noe. Det er opp til dommerne, men han burde ha fått en advarsel og roet seg litt ned, forklarer Urhaug om motstanderen oppførsel.

Trener Jan Bergersen sier:

- Det er sånn en del gjør. I sånne kamper som det her blir det forsterket. Hverken jeg eller Tommy ble påvirket. Det er ikke noe vondt ment mot Tommy, vi er gode venner og har trent med dem i sommer. De er ikke noe vondt blod. Det kan se voldsomt ut, og er det også.

Skuffet

Urhaug var selvfølgelig misfornøyd da han møtte pressen etter den fjerdeplassen. Han tok medalje både i London for fire år siden og Beijing for åtte år siden, og har satset knallhardt mot denne turneringen i fire år:

- Det er kjipt å havne utenfor pallen. Sånn som sesongen har vært så langt har jeg håpet på medalje her, men jeg måtte jobbe veldig for å få det til.

- Hvorfor taper du i dag?

- Jeg skulle ha vunnet andresettet, men han fikk de avgjørende ballene. Jeg greide ikke å komme helt opp på nivået jeg vil ha. Det stoppet litt, og jeg mangler det siste lille. Han endrer taktikk underveis og lukker spillet. Da ble det en helt annet match. Jeg sleit med å knekke den koden. Det ble en veldig slitematch.

Trener Bergersen er enig:

- Det her er en skuffelse. En stor skuffelse. Vi har jobbet fire år for medalje. Når den ikke kommer, er man skuffet. Tommy begynte å spille såpass bra at han skulle spille litt for vanskelig. Fikk den gode følelsen. Hadde han holdt det på litt lavere nivå, kunne det vært annerledes.