Urhaug tapte semifinalen mot mannen han sikret gull mot i 2012

Kinesiske Ningning Cao ble for god for Urhaug.

TAPTE SEMIEN: Favoritt Tommy Urhaug missa i semifinalen mot kinesiske Ningning Cao. Foto: Runa Hestmann / NTB scanpix
TAPTE SEMIEN: Favoritt Tommy Urhaug missa i semifinalen mot kinesiske Ningning Cao. Foto: Runa Hestmann / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tommy Urhaug tapte første game i kvartfinalen i bordtennis i Paralympics i dag, men svarte og vant de to siste.

Da han en drøy time senere skulle ut i aksjon i semifinalen mot kinesiske Ningning Cao, samme mann han slo i finalen i London-OL 2012, ble det tøft.

Urhaug hadde ikke marginene på sin side og tapte de to første settene. Dermed ble det tredje helt avgjørende for nordmannen.

De to fulgte hverandre tett, men det holdt dessverre ikke for Urhaug, som nå må ta til takke med en bronsefinale.

– En ok kamp. Jeg er med i alle settene. Det er små marginer, og han var bedre enn meg denne gangen, sa Urhaug til NRK.

- Det er veldig små marginer. Det er småtterier, men han er ikke helt der oppe. Det har litt å si. Han er ikke helt der han kan være på sitt beste, sa trener Jan Bergersen til NRK.

Jevn kamp

Kineseren tok først ledelsen 2-0, før Urhaug svarte. Cao fortsatte sitt gode spill og økte til 5-1, før Urhaug tok to poeng i første game.

REGJERENDE OL-MESTER: Urhaug vant mot dagens semifinalemotstander i London-OL i 2012 - da i finalen. Foto: JONAS EKSTRØMER / NTB scanpix
REGJERENDE OL-MESTER: Urhaug vant mot dagens semifinalemotstander i London-OL i 2012 - da i finalen. Foto: JONAS EKSTRØMER / NTB scanpix Vis mer

Urhaug havnet bak 9-6, men da satte nordmannen inn et ekstra gir og hentet seg opp til 9-9. Cao tok de to siste poengene i gamet, hvor det er best av fem game.

I det andre gamet gikk de to utøverne hardt ut i den jevne kampen. Der tok Urhaug de to første poengene, men de to fulgte hverandre tett hele veien. Dessverre for nordmannen tok Cao de siste poengene og sikret seier i også andre game.

I tredje game tok Urhaug ledelsen, men på stillingen 3-2 satte nordmannen ballen i nettet og ga Cao et viktig poeng.

- Han er i skikkelig trøbbel nå, sa NRKs kommentator da Cao gikk opp til 5-7.

Dessverre fortsatte marginene å jobbe mot Urhaug, og til tross for at han hentet opp til 9-10, holdt det ikke hele veien inn.

Nå venter en bronsefinale for nordmannen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer