- Urinerte på KIL-drakt i Ståles utdrikningslag

Avsløres i ny bok.

IKKE AKKURAT KONGSVINGER-FAN: I en ny biografi om Ståle Solbakken kommer det blant annet fram at det ble urinert på en KIL-drakt i utdrikningslaget hans. Foto: Sam Bagnall / NTB Scanpix
IKKE AKKURAT KONGSVINGER-FAN: I en ny biografi om Ståle Solbakken kommer det blant annet fram at det ble urinert på en KIL-drakt i utdrikningslaget hans. Foto: Sam Bagnall / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har versert mange rykter om bøker om Ståle Solbakken de siste årene, men til uka lanseres den uautoriserte biografien «Ståle» i Danmark, og uka etter kommer den på norsk.

Dagbladet har imidlertid allerede nå fått tilgang på boka, som gis ut på Schibsted forlag.

«Ståle» er skrevet av tidligere konsernsjef for FCKs hjemmebane Parken, Dan Hammer. Den danske forfatteren understreker at boka ikke er Ståle Solbakkens historie om Ståle Solbakken, mens hans egen historie om Ståle Solbakken. Suksesstreneren har ikke bidratt selv, men har gitt Hammer tillatelse til å snakke med venner og familie.

Er Liverpool-fan I biografien tar Hammer for seg Solbakkens liv og karriere — fra oppveksten på Hedmark, til fotball-VM i 98 og hjertestans, til trenersuksess i FCK, og til Wolverhampton.

Vi får høre om oppveksten som sønn av den lokale fotballhelten Svein Solbakken, og hvordan Ståle tidlig utviklet et kjærlighetsforhold til Liverpool FC. Ifølge boka ble han medlem nummer 68 i klubbens norske supporterklubb, i 1980:

«Vi er og var dypt lidenskapelige Liverpool-supportere. Jeg har ikke tall på alle timene vi har diskutert klubben, og vi utveksler fortsatt synspunkter om spillerkjøp, startoppstillinger og kampforløp», sier Solbakkens barndomskompis Morten Svesengen — som nå er sportssjef i Romerikes Blad — i boka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.