Uroen i Bahrain kan stanse formel 1-løp

- Viktigst at vi ikke risikerer menneskeliv.

URO: Tidligere verdensmester Damon Hill er blant dem som har bedt formel 1-sjefene vurdere å avlyse Bahrain Grand Prix.Foto: SCANPIX/REUTERS/Hamad I Mohammed
URO: Tidligere verdensmester Damon Hill er blant dem som har bedt formel 1-sjefene vurdere å avlyse Bahrain Grand Prix.Foto: SCANPIX/REUTERS/Hamad I MohammedVis mer

Uroen i Bahrain gjør det usikkert om det planlagte Grand Prix-løpet i formel 1 kan gjennomføres i oljestaten 22. april.

Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) følger nøye med på utviklingen i landet, der demonstranter som kjemper mot den sittende regjeringen krever at løpet avlyses.

- FIA er daglig i kontakt med de høyeste autoritetene, de største europeiske ambassadene og de lokale og internasjonale arrangørene. Vi er jevnlig blitt forsikret om at alle sikkerhetsmessige utfordringer er under kontroll, uttaler FIA.

Torsdag krevde den tidligere formel 1-mesteren Damon Hill at løpsledelsen må foreta en ny vurdering av om det er forsvarlig å avvikle løpet.

- Det viktigste er at vi ikke risikerer menneskeliv ved å gjennomføre løpet. Det ville være meget trist, ikke minst for sporten, om vi gjør det, sa Hill.

Ifølge uavhengige rapporter er minst 35 mennesker blitt drept i forbindelse med uroen i Bahrain de siste månedene.

(NTB)