Urokråka Abiodun tilbake med scoring

Men kunne ikke forhindre HamKam-stortap.

(Dagbladet.no): Brann - HamKam 4 - 1 (1 - 1)

Foran kampen mot Brann kom det fram at HamKams Oluwasegun Abiodun hadde gjort en kuvending og plutselig var motivert for å spille for Hamar-laget igjen.

Veien til tilgivelse fra medspillere og støtteapparat etter to uker uten slinger i valsen var kort, og nigerianeren fant veien rett inn i førsteoppstillingen hos nedrykkstruede hedmarkinger.

Førsteomgangen viste at det ikke var noe uklokt valg, for Abiodun var et friskt pust i et ellers passivt bortelag, og kamelsvelgingen som åpenbart har funnet sted på Hamar ga resultater etter 30 minutter av kampen mot Brann.

Dødballsterke HamKam lempet en ball inn i feltet som en lite resolutt Håkon Opdal bokset ned i beina på en ventende Abiodun.

HamKam-spissen hadde få problemer med å ekspedere gavepakken i nettmaskene til en smått sensasjonell borteledelse til et lag som ikke akkurat har bortskjemt egne tilhengere med poenghøsting på fremmed gress denne sesongen.

Rask respons

Poeng skulle det heller ikke bli i Bergen til tross for en lovende start. Det skulle nemlig ikke gå mange minuttene før et Brann i lettere spisskrise skulle slå tilbake.

TILBAKE MED SCORING: Oluwasegun Abiodun var tilbake for HamKam etter en stormfull tid og ga Hamar-laget en tidlig ledelse. Det skulle imidlertid ikke vare lenge. Foto: Marit Hommeldal/Scanpix
TILBAKE MED SCORING: Oluwasegun Abiodun var tilbake for HamKam etter en stormfull tid og ga Hamar-laget en tidlig ledelse. Det skulle imidlertid ikke vare lenge. Foto: Marit Hommeldal/Scanpix Vis mer

Mangelen på bakromstrusler ble forsøkt avhjulpet ved å starte med Robbie Winters på topp, og den gråhårede skotten viste at han til dels kan fylle det største tomrommet Thorstein Helstad etterlot da han dro med seg ballen alene mot keeper Jon Masalin.

Selv om Winters kom så langt ned mot dødlinja at vinkelen for scoring var i overkant spiss, valgte HamKam-keeperen å sette inn et alt for sein og alt for kraftig takling, og vertene ble tildelt et unødvendig straffespark.

Masalin forsøkte å veie opp for eget feilgrep da han forsøkte å bringe eksekutør Olafur Örn Bjarnason ut av fatning med sprellemanntakter a la Bruce Grobbelaar, bare for å se at islending var sikkerheten selv fra 11 meter med en avslutning helt oppe i vinkelen.

Mål preger fotballkamper, og Brann fikk blod på tann. Løpene stemte bedre og pasningene ble mer presise. Likevel manglet det litt i avslutningsøyeblikkene inntil Azar Karadas tok grep drøyt 20 minutter før slutt.

Følsom fot 

Petter Vaagan Moen drev fint framover med ballen i beina sentralt i banen, spottet Karadas som lå og lurte på offsidegrensen og slapp ballen akkurat i rett øyeblikk.

Karadas takket for stikkeren ved å lure ballen under Masalin på første berøring, og Brann hadde snudd.

Hamar-laget klarte aldri å løfte spillet nok til å kjempe seg tilbake i oppgjøret, og da Petter Vaagan Moen fikk drømmemuligheten til å leve opp til tilnavnet han fikk under tiden i HamKam, skrudde «Mjøsas Beckham» ballen elegant opp i nærmeste vinkel bak en urørlig Masalin.

Urokråka Abiodun tilbake med scoring

Kort tid etter fikk innbytter Njogu Demba-Nyrén muligheten til å sette et flott punktum for en flott snuoperasjon da Karadas satte opp spissmakkeren på blank kasse. Fra kort hold hadde Demba-Nyrén få problemer med å sette ballen opp i nettaket til det som til slutt ble en komfortabel Brann-seier.

Dermed klatret Brann til en femteplass på tabellen, og har igjen snev av kontakt med medaljestriden. HamKam tok derimot et nytt steg mot det som ser mer og mer ut som et nedrykk.

RASK RESPONS: Olafur Örn Bjarnason var sikker da muligheten bød seg fra straffemerket på tross av sprellemanntakter fra Jon Masalin på streken.
SEIN SPIKER I KISTA: Innbytter Njogu Demba-Nyrén takker Azar Karadas for den ferdigscorede pasningen minuttet før full tid som besørget 4-1 til Brann.