Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Urokråka Barton utestengt i 18 måneder

For ulovlig betting på fotballkamper.

HARD STRAFF: Burnleys Joey Barto er utestengt i 18 måneder. Foto: NTB Scanpix
HARD STRAFF: Burnleys Joey Barto er utestengt i 18 måneder. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): I desember i fjor bekreftet Det engelske fotballforbundet (FA) at Joey Barton (34) var siktet for å ha brutt forbundets regelverk ved å sette penger på fotballkamper.

Barton skal i løpet av en tiårsperiode (fra 6. Mars 2006 til 13. mai 2016) ha tippet på resultater og andre situasjoner under fotballkamper totalt 1260 ganger, noe som er et brudd på FAs regelverk.

I dag kom dommen: 18 måneders utestengelse og en bot på 30 000 pund.

Det melder FA selv. BBC skriver at Barton vil anke dommen. Burnley ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

- Veldig skuffet

«Jeg er veldig skuffet over den strenge dommen. Avgjørelsen tvinger meg til å legge opp tidlig», skriver Barton blant annet i en lang pressemelding.

Han aksepterer at han brøt reglene, men mener altså at straffen er alt for streng. Han tror det kan ha noe med ryktet hans å gjøre.

«Jeg føler at straffen er strengere enn den ville blitt for mindre kontroversielle spillere», skriver han videre.

Barton innrømmer også at han har hatt gamblingproblemer og at han har søkt hjelp, noe han også har gitt FA bevis på. Han legger også ved de 30 mest relevante spillene han har gjort, som har blitt fastslått av FA, for å «være åpen om saken».

Trøbbel tidligere

Dette er ikke første gangen Barton er i trøbbel for å ha satt penger på fotballkamper.

Det skotske fotballforbundet opplyste i oktober at de hadde opprettet en formell sak mot den daværende Rangers-spilleren for å ha tippet på 44 fotballkamper, skriver NTB.

Urokråka har tjent til livets opphold i gamleklubben Burnley den siste tiden, der han fikk en korttidsavtale etter et opphold i Rangers.

Han har tidligere spilt for klubber som Manchester City, Newcastle og Marseille.