Urokråka Drogba satte fart på Chelsea

Slo Boro 2-0.

(Dagbladet.no): Middlesbrough - Chelsea 0-2

Tidligere i uka uttalte Didier Drogba at han vil vekk fra Chelsea, og at Mourinhos avgang hadde ødelagt kulturen i klubben.

Den ivorianske oksen av en spiss kan neppe beskyldes for å gå stille i dørene, men på Riverside lot han endelig bena tale.

Lampard-Drogba = mål

Med sin rå fysikk satte han hjemmeforsvaret på prøve gang etter gang på venstresida, og etter åtte spilte minutter satt ballen i nota.

Drogba ble satt fint opp av Lampard, alene med Mark Schwarzer var 27-åringen iskald og lurte ballen i lengste hjørnet med venstrefoten.

Chelsea styrte kampen de første tyve minuttene, men skapte få store sjanser. Istedet var det Gareth Southgates Boro som fikk løftet spillet sitt.

Ypperlig Cech

LOT BEINA SNAKKE: Didier Drogba scoret det første målet og var mer enn en håndfull for Jonathan Woodgate og Middlesbrough da Chelsea vant 2-0. Foto: LINDSEY PARNABY/AFP
LOT BEINA SNAKKE: Didier Drogba scoret det første målet og var mer enn en håndfull for Jonathan Woodgate og Middlesbrough da Chelsea vant 2-0. Foto: LINDSEY PARNABY/AFP Vis mer

18 minutter var spilt da Petr Cech måtte ta fram keeper-spill fra øverste hylle. Gary O\'Neil dro fint opp langs høyresida og la et strøkent innlegg til Mido foran mål.

Fra kloss hold fikk den egyptiske spissen bra treff med hodet, men Chelseas tsjekkiske keeper-stjerne holdt på imponerende vis den gode avlsutningen.

Spillet bølget fram og tilbake med Chelsea i førersetet, men stillingen holdt seg til halvtid.

Kremmerhus

Den lovende åpningen utviklet seg aldri til å bli noen festkamp på Riverside. Den store beholdningen i andre omgang var da Chelsea-stopper Alex ladet skuddbeinet.

57 minutter var spilt og Frank Lampard rullet ballen til sides. Fra omtrent 30 meter klinket Alex til, og en lekker utoverskru seinere lå ballen limt oppe i vinkelen.

Chelsea hadde punktert kampen.

For selv om Mourinho har blitt til Grant på Chelsea-benken, er det fortsatt elleve blåtrøyeer som vet å spille gjerrig fotball når de først har tatt ledelsen.

Urokråka Drogba satte fart på Chelsea

Det ble med et bra forsøk fem minutter før full tid, og Chelsea har dermed kapret 18 poeng på sine først ti kamper.