SNARLIG EXIT: Nicklas Bendtner (26) har ikke fått mye spilletid i Arsenal denne sesongen. Til sommeren skal spissen finne nye utfordringer. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB Scanpix
SNARLIG EXIT: Nicklas Bendtner (26) har ikke fått mye spilletid i Arsenal denne sesongen. Til sommeren skal spissen finne nye utfordringer. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB ScanpixVis mer

Urokråka Nicklas Bendtner er på vei bort fra Arsenal

- Åpen for alle land.

Nicklas Bendtner (26) har ikke fått mye spilletid i Arsenal denne sesongen. Til sommeren skal spissen finne nye utfordringer.

Danskens kontrakt med den engelske toppklubben går ut etter denne sesongen.

- Det er ikke planen at fremtiden er i Arsenal. Jeg har gjort meg mange tanker. Jeg er åpen for alle land. Det er ikke slik at jeg tenker jeg må bli i England, sa Bendtner mandag.

For tiden er spissen på landslagssamling med Danmark, som onsdag møter England på Wembley.

- Det er ikke noe jeg kan gjøre. Jeg har meldt meg klar her (til landslaget) og landslagstreneren kjenner min situasjon, sa Bendtner.

- Det er klart at jeg må spille regelmessig om jeg skal beholde plassen på landslaget.

Også landslagstrener Morten Olsen er bestemt på at spissen må komme seg videre.

- Han må finne spilletid, uansett hvor det måtte være. Han bestemmer ikke det helt alene, men nå har han jo tid til å finne det riktige stedet. Han er stadig en ung spiller, men det må skje noe nå, sa Olsen.

(NTB)