Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nick Kyrgios med onani-gest

Urokråkas onani-gest skaper raseri: - Uforskammet

Tennisspilleren Nick Kyrgios er i hardt vær etter at han simulerte at han onanerte på direktesendt tv.

SHOWMAN: Nick Kyrgios er åpen om at han liker å underholde publikum ute på tennisbanen, men noen ganger kan det bli for mye. Foto: Tony O'Brien / Reuters / NTB Scanpix
SHOWMAN: Nick Kyrgios er åpen om at han liker å underholde publikum ute på tennisbanen, men noen ganger kan det bli for mye. Foto: Tony O'Brien / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Episoden skjedde da australieren spilte mot Marin Cilic i semifinalen i Queen’s Club Championship.

Kyrgios brukte vannflaska si for å simulere at han onanerte. Gesten ble direktesendt på BBC, som ba tv-seerne om unnskyldning etter opptrinnet.

23-åringens påfunn har skapt massive reaksjoner i tennislandet Australia.

Tenniskommentatoren Andrew Bolt foreslår at man utestenger Kyrgios fra å spille for Australia.

- Vi må ha noen standarder. Det at du kan spille brukbar tennis er ikke noen unnskyldning for vulgær og uforskammet oppførsel, spesielt ikke hvis han forventer å kle seg i grønt og gull, sier Bolt, ifølge News.com.au.

Massiv bot

Kyrgios, som er rangert som nummer 19 i verden, fikk en bot på nærmere 140 000 kroner for opptrinnet.

- Det er alltid noen som kommer til å forsvare Nick Kyrgios. Jeg finner det veldig vanskelig, sier tenniskommentatoren Brett Phillips.

Kyrgios slo blant annet den tidligere verdenseneren Andy Murray på veien til semifinalen i Queen’s Club Championship.

- Han har spilt utrolig tennis. Han gjør ting på en tennisbane som ingen andre kan gjøre. Samtidig så vil han underholde, og det er problematisk for meg, sier Phillips.

Bannet høylytt

Forrige uke havnet Kyrgios også i søkelyset etter uanstendig oppførsel på tennisbanen.

Da australieren spilte mot britiske Kyle Edmund serverte han det ene banneordet etter det andre. Også da måtte BBC gå ut og beklage.

Da Kyrgios ble konfrontert med at BBC hadde bedt om unnskyldning på grunn av hans oppførsel, sa urokråka at han ikke brydde seg.

Bøtelagt en rekke ganger

Dette er langt ifra den første gangen at Kyrgios mottar bøter for uanstendig oppførsel på tennisbanen.

I 2015 fikk han en solid bot og ble utestengt etter å ha kommet med følgende kommentar til motstander Stan Wawrinka på tennisbanen:

«Kokkinakis har feid over kjæresten din. Beklager å måtte si det, kompis».

Kokkinakis er en australsk tenniskollega og landsmann med Kyrgios.

Den slibrige kommentaren fikk begeret til å renne over for flere tennisprofiler, deriblant Roger Federer og Rafael Nadal.

- Vi kan alle være enige om at han virkelig har trådt over grensen. Dette er en oppførsel som vi ikke ønsker i vår idrett. Jeg vet det er vanlig i andre idretter. Men ikke i vår idrett, sa Roger Federer til cincinnati.com.