Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Urolig for Gamsten

Blackburn-spiller Morten Gamst Pedersen får ei uke landslagsfri midt i Premier League-sesongen. Benkeslitinga bekymrer landslagssjef Åge Hareide.

Morten Gamst Pedersen har ikke spilt på førstelaget til Blackburn siden 22. september. Nå har manager Mark Hughes gitt ham fri til å bli med Norge på landslagsturné til Midtøsten fra 19. til 29. januar. Og det gjør neppe en Premier League-manager hvis spilleren har ei framtid i klubben. Lysluggen er den eneste av utenlandsproffene fra de store ligaene som blir med på turen.

-  Vi har snakket med Blackburn. De sier det er OK. Hvis de da ikke finner ut at de trenger ham hjemme. Derfor har jeg også tatt ut en tropp på 23 mann. Men hvis situasjonen er normal, blir Morten med, sier Åge Hareide til Dagbladet.

Bekymret Hareide

-  Fint. Det er mye bedre for meg å spille internasjonale kamper for Norge enn å varme opp for Blackburn og ikke få spille, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

-  Men dette er vel et landslagsuttak der du helst skulle sett at du ikke var med?

-  Ja, det kan du gjerne si.

Hareide ønsker å gi finnmarkingen etterlengtet kamptrening. Hareide signaliserer at benketilværelsen i Blackburn ikke kan vare så fryktelig mye lenger.

-  Ja, jeg er bekymret. Men jeg har ikke stresset dette for mye. Han spilte en god landskamp i oktober og var akseptabel mot Australia i november. Og det er ikke så mange andre som har spilt så mange kamper etter det heller, mener Hareide, som overlater til Gamsten og Blackburn sjøl å finne ut 23-åringens framtid.

Møter Hughes

-  Jeg kan si mye, men skal ha et møte med Mark Hughes om situasjonen min i neste uke. Før den tid blir det mest luftsvar fra meg. Det er bedre å svare skikkelig når jeg vet mer sjøl, sier Gamst Pedersen.

Tromsø solgte Gamsten til England for om lag 30 millioner kroner. Men TIL-trener Otto Ulseth opplyser at klubben foreløpig ikke har gjort noe for å hente ham tilbake. Men legger til:

-  Det finnes ikke noe bedre sted å komme til enn Tromsø hvis han skal tilbake til norsk fotball, sier Ulseth til Dagbladet.  Norge møter Kuwait (22. jan.), Bahrain (25. januar) og Jordan (28. januar) på Midtøsten-turen.

BENKESLITER: Morten Gamst Pedersen (bak t.v.) er ute i kulda i Blackburn. I ettermiddag er han i alle fall tatt i med i troppen til møtet med Cardiff i tredje runde i FA-cupen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media