Giro d'Italia-starten 2018:

Urolighetene i Jerusalem kan sende Giro d'Italia-starten tilbake til «støvelspissen»

- Jeg vil helst ikke tenke på det.

MØTER MOTSTAND: Representanter fra italienske- og israelske myndigheter poserte sammen med blant andre Alberto Contador og Ivan Basso da neste års Giro d'Italia ble presentert i november. Men siden den gang har situasjonen i Jerusalem tilspisset seg ytterligere . / AFP PHOTO / THOMAS COEX
MØTER MOTSTAND: Representanter fra italienske- og israelske myndigheter poserte sammen med blant andre Alberto Contador og Ivan Basso da neste års Giro d'Italia ble presentert i november. Men siden den gang har situasjonen i Jerusalem tilspisset seg ytterligere . / AFP PHOTO / THOMAS COEX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Etter at presentasjonen av neste års Giro d’Italia-rute ble unnagjort i slutten av november - har ting langt ifra gått på skinner for arrangøren.

Det var vel heller ikke annet å forvente, da de første tre etappene av sykkelrittet kontroversielt nok ble lagt til konfliktfylte Midtøsten og Israel.

Les også: Truet med å avblåse Giro-starten

RCS Sport kom alt skjevt ut fra hoppkanten, da de konsekvent benyttet seg av det geografiske begrepet «Vest-Jerusalem» under presentasjonen. Intensjonen var åpenbar: De ønsket ikke å tråkke palestinerne, som ser Øst-Jerusalem som hovedstad i en selvstendig palestinsk stat, på tærne.

Reaksjonene kom dog fra ’den andre siden’. Idretts- og kulturminister Miri Regev, og turistminister Yariv Levin gjorde det klart at det ikke vil bli noen Giro d’Italia-start på israelsk jord om ikke begreper som samsvarte med ’et forent Jerusalem’ ble brukt.

RCS Sport svarte med å legge seg flatt ned på ryggen i håp om at stormen ville roe seg.

Trump i sentrum av begivenhetene

Ting gikk fra vondt til verre da Donald Trump helte bensin på bålet ved å uttale at han også anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer