- Urovekkende at vi skaper så lite

Marerittet fortsetter for Lillestrøm og Frode Kippe er bekymret.

Bodø/Glimt - Lillestrøm 1-0.

Bodø/Glimt rykket opp på sølvplass på tabellen etter at Lillestrøm ble slått 1-0 mandag. Dermed fortsetter krisen i LSK. 

- Vi er et lag og har vist at vi blir å regne med, sa Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen.

Lillestrøm kom til Aspmyra for å forsvare seg. Trener Tom Nordlie valgte å trekke seg i forrige uke og den nye trenerteamet ble anført av Erland Johnsen.

Trenerbyttet hadde ingen umiddelbar virkning for laget fra Romerike. Selv om laget virket litt tryggere i de bakre rekker var det lite som fungerte framover. Tore Andreas Gundersen ble foretrukket som spissmakker til Olivier Occean etter at man hadde lagt om til 4-4-2 etter Nordlies sorti på Åråsen.

Benyttet ikke sjansen

Gundersen benyttet ikke sjansen. I annen omgang misbrukte han blant annet Lillestrøms største målsjanse, og ble erstattet av Arild Sundgot et godt stykke ut i kampen. Sundgot hadde nemlig scoret i de fem siste oppgjørene mot Glimt, men også lagets storscorer måtte gå målløs av Aspmyra denne gang.

- Jeg syntes vi startet bra. Vi klarte å spille på oss selvtillit utover i 1. omgang. I annenomgang fikk vi det tungt det første kvarter, og var ikke gode nok inne i boksen. Det gjaldt i begge ender, sa LSK-trener Erland Johnsen. 

OPP PÅ SØLVPLASS: Bodø/Glimt klatret med seieren opp på 2. plass. Nordlendingene er årets store positive overraskelse i Tippeligaen. LSK er den største skuffelsen. Foto: ROBIN STANGELAND/SCANPIX
OPP PÅ SØLVPLASS: Bodø/Glimt klatret med seieren opp på 2. plass. Nordlendingene er årets store positive overraskelse i Tippeligaen. LSK er den største skuffelsen. Foto: ROBIN STANGELAND/SCANPIX Vis mer

- Vi var noenlunde i 1. omgang, men ble altfor baktunge etter pause. Vi klarte ikke å sette noe som helst press på dem og mistet ballen for enkelt. Urovekkende at vi skaper så lite, slo Frode Kippe fast.

Det var hjemmelaget som hadde de beste mulighetene i en sjansefattig 1. omgang. Etter hvilen gikk hjemmelaget hardt ut og gjestene ble mer og mer stresset. Det var bare et tidsspørsmål før man skulle sprekke nullen.

Scoret mot eks-klubben

Etter 65 minutter traff Trond Olsen perfekt med venstrefoten etter først å ha dempet ballen nydelig på brystet. 

- Jeg vurderte å ta ballen på første touchen, men jeg fikk lagt den godt til rette og da sa det bare pang, sa Olsen som synes det var ekstra deilig å slå Lillestrøm.

Nettopp Olsen hadde et mislykket opphold på Åråsen for et par sesonger siden, og målet var en liten personlig revansje.

Bodø/Glimt ligger med 17 poeng på ni kamper og det er seks poeng opp til suverene Stabæk. Lillestrøm ligger fortsatt nest sist med sine seks poeng.

(NTB)

- Urovekkende at vi skaper så lite

Folkebørsen:

INGEN NORDLIE-EFFEKT: I forrige uke forsvant Tom Nordlie fra Åråsen. Erland Johnsen og Frode Grodås har overtatt hovedansvaret - uten at det ga noen umiddelbar effekt.