Uruguay anker Suárez-straffen

Mener bevisene ikke er gode nok.

STRAFFET: Luis Suarez. Foto: REUTERS/Yves Herman/NTB Scanpix
STRAFFET: Luis Suarez. Foto: REUTERS/Yves Herman/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet): Uruguays fotballforbund anker straffen Fifa har ilagt Luis Suárez. 

Spissen ble tidligere i dag dømt til ni kampers karantene, samt fire måneders utestengelse fra all fotball, og forbud mot å oppsøke fotballstadioner - i tillegg til en bot på 700 000 kroner.

- Vær sterk Presidenten i Uruguays fotballforbund, Wilmar Valdez, sier de mener bevisene ikke er gode nok, og at straffen er for streng. 

- Det føles som om Uruguay har blit kastet ut av VM, sier Valdez ifølge AP

På sin offisielle Twitter-konto har forbundet lagt ut et bilde av Liverpool-spissen med teksen «¡Fuerza Luis! Más unidos que nunca. ¡Vamos Uruguay!», som kan oversettes til noe sånt som:

- Vær sterk, Luis! Vi er mer samlet nå enn noen gang. Heia Uruguay! 

Også lagets kaptein, den tidligere West Brom-spilleren Diego Lugano, kom med en uforbeholden støttemelding til sin lagkamerat. 

- Jeg tror vi alle føler et raseri. Vi ønsker en rettferdig verden, men den verdenen eksisterer ikke. Nå må vi slå ring om Luis, som alltid reiser seg igjen, og ta spesielt godt vare på familien hans, som lider i en sak som denne. Han fortjener at vi fortsetter å være stolt av ham, heter det i innlegget han har lagt ut på Facebook

- Vi stopper ikke for noe. Vi skal gå videre med ydmykhet, samhold og engasjement, og erkjenne våre feil med hodet hevet, skriver han videre. 

Til CAS? Uruguays anke må være Fifa i hende maks tre dager etter at kjennelsen ble gitt til spilleren. Deretter har Uruguay maks sju dager på seg til å gi en skriftlig begrunnelse for anken. 

Skulle anken bli avvist, er det Den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS) som er neste instans. 

Suárez kan uansett ikke spille lørdagens åttendedelsfinale mot Columbia. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer