Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uruguay er så godt som klare for fotball-VM i Brasil

Jordan visste ikke hvordan, fikk juling av Suárez og co.

SCORET: Edinson Cavani og Uruguay er på vei til Brasil-VM. Her er angriperen i duell med Jordans Oday Zahran. Foto: NTB scanpix / Reuters.
SCORET: Edinson Cavani og Uruguay er på vei til Brasil-VM. Her er angriperen i duell med Jordans Oday Zahran. Foto: NTB scanpix / Reuters. Vis mer

Med 5-0 borte mot Jordan onsdag, tok Uruguay et voldsomt steg nærmere fotball-VM i Brasil.

Returkampen hjemme i Montevideo bør bli en formalitet. 13.000 tilskuere i Amman fikk se Uruguay leke med vertene. Maximiliano Pereira (22), Cristian Stuani (42), Nicolás Lodeiro (70), Cristian Rodriguez (78) og Edinson Cavani (90+2) scoret målene som tok verdensmesterne fra 1930 og 1950 svært nær deltakelse i verdensmesterskapet neste sommer.

Norsk dommer Kampen ble dømt av Svein Oddvar Moen. Returkampen spilles 21. november.

Høyrebacken Maximiliano Pereira ordnet 1-0 på retur etter at Jordans keeper først hadde stoppet Cavanis forsøk. En umarkert Stuani kunne doble til 2-0 på bakerste stolpe like før pause.

Forlán for Suárez Jordan slet med forsvarsspillet. De forsøkte også å fremtvinge frispark og straffespark ved å kaste seg i bakken. Moen lot seg ikke lure. I stedet delte han ut kort for filming.

Cavani sto for forspillet da Lodeiro økte til 3-0, mens Rodriguez satte inn 4-0-målet. Med et direkte frispark ordnet Cavani 5-0 på overtid.

Tidligere Manchester United- og Inter-angriper Diego Forlán startet på benken. Han fikk ti minutter som innbytter for Liverpool-stjernen Luis Suárez.

(NTB)