FOLKEHAV: 150 000 uruguayanere tok mot sine helter da de landet i Montevideo. Foto: AFP.
FOLKEHAV: 150 000 uruguayanere tok mot sine helter da de landet i Montevideo. Foto: AFP.Vis mer

Uruguay-heltene ble hyllet av 150 000 fans

Trosset vinterkulda.

|||Elleville fans trosset vinterkulda i Montevideo da Uruguays VM-helter tirsdag kom hjem etter den overraskende fjerdeplassen i Sør-Afrika.

- Dette er helt utrolig, sa landslagssjef Oscar Tabárez etter at rundt 150.000 supportere ønsket landslaget velkommen hjem etter den flotte VM-innsatsen.

Det bor bare 3,5 millioner mennesker i Uruguay.

- Det er helt utrolig at vi klarer å samle hele nasjonen. Dette er egentlig utenkelig. Vi gjorde en seriøs, ydmyk og ærbødig jobb. Selv om vi kommer fra et lite land så har vi profesjonelle spillere som tror på seg selv, sa Diego Forlán.

Han ble kåret til VMs beste spiller. A

nført av Atletico Madrid-spillerens mål og offensive kraft tok Uruguay seg til semifinale. Der ble Nederland for sterke, men verdensmesterne fra 1930 og 1950 sto fram som sluttspillets store, positive overraskelse.

- Vi reiste til Sør-Afrika med drømmen om å ta med VM-trofeet hjem. Det klarte vi ikke, men ved hjemkomsten fikk vi en tittel som går langt utenpå hva vi kunne innbille oss, sa kaptein Diego Lugano om mottakelsen spillerne fikk fra folket i Montevideo.

Ikke siden 1970 hadde de himmelblå tatt seg til semifinale.

President José Mujica hadde selvfølgelig tatt veien til flyplassen i hovedstaden for å møte landets fotballhelter. Fansen ventet i timevis selv om det var lave temperaturer.

- Jeg har ikke følelser i beina på grunn av kulden, men det eneste som er viktig i dag er å møte opp for å vise at vi er stolt over spillerne og gi dem vår takk, sa 24 år gamle Patricia Rodriguez.

Supporterjenta var ikledd landets flagg og hadde malt ansiktet til ære for Forlán og de andre stjernene.

(NTB)