Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uruguay kommer til Ullevaal i mai

Åge Hareide vil sette VM-laget mot et av Sør-Amerikas beste lag.

(Dagbladet.no): 6. september starter Norge og Åge Hareide veien mot VM i Sør-Afrika i 2010, med første kvalifiseringskamp mot Island på hjemmebane.

I dag fikk landslaget på plass Uruguay som motstander i en treningskamp på Ullevaal 28. mai.

Uruguays kanskje største stjerne er den tidligere Manchester United-spissen Diego Forlan, som nå spiller for Atletico Madrid. De lyseblå fra Sør-Amerika har en rekke spilllere i spansk og italiensk toppserie.

- God motstander

- Uruguay er en motstander som har deltatt i VM-sluttspill, de spilte playoff mot Australia sist, og er blant de beste lagene i Sør-Amerika. For oss er dette en veldig god treningsmotstander på dette tidspunktet, sier landslagssjef Åge Hareide i en pressemelding fra NFF.

Hareide mener privatkampen mot sør-amerikanerne er meget viktig, fordi førsteelleveren skal settes i god tid før avspark mot islendingene.

Den siste sjansen til å trikse med førsteelleveren før VM-kvaliken starter er mot Irland. Den kampen spilles på Ullevaal, 20. august.

Møter Sjevtsjenko i november

TIL OSLO: Her scorer Diego Forlan mot Bolivia i det sør-amerikanske mesterskapet. I mai kommer urugayanerne til Oslo for privatkamp. Foto: Scanpix/Ap
TIL OSLO: Her scorer Diego Forlan mot Bolivia i det sør-amerikanske mesterskapet. I mai kommer urugayanerne til Oslo for privatkamp. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

I tillegg er det klart at Norge møter Ukraina borte 19. november, etter at høstens VM-kvaliker er ferdigspilte. Andrej Sjevtsjenko og co. blir også en hard nøtt for Norge.

Det samme gjelder Tyskland, som blir neste års februarmotstander. De siste årene har Norge som kjent slitt i nettopp februar, seinest mot Wales for tre uker siden.

- For oss er det viktig å holde laget i gang til neste sommer, og vi har ikke respondert godt i privatlandskamper mot antatt svakere motstandere. Vi får topp motstand i både Ukraina og Tyskland, og det er viktig at vi presterer, slik at vi får testet ut laget vårt, sier Hareide.

GLAD FOR TØFFERE MOTSTAND: Åge Hareide mener det er nødvendig for landslaget å møte sterke landslag som Uruguay, Ukraina og Tyskland.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media